Amina Kajtaz i Mario Aladžić najbolji mostarski sportaši u 2019. godini

 

MOSTAR, 30. siječnja (FENA) – Najbolji mostarski sportaši, sportski kolektivi i zaslužni sportski djelatnici u 2019. godini dobili su svoja priznanja na svečanosti održanoj u četvrtak u hotelu “Mepas” u Mostaru.

Mario Aladžić iz Futsal kluba Mostar Stari grad Staklorad proglašen je najuspješnijim sportašem u seniorskoj konkurenciji u 2019. godini, dok je u ženskoj kategoriji priznanje za najbolju sportašicu dobila članica Kluba vodenih sportova (KVS) “Orka” Amina Kajtaz.

Najuspješnijom sportašicom juniorkom proglašena je Lana Pudar iz Kluba vodenih sportova “Orka”, a za najboljeg juniora Kerim Sadiković, također član KVS-a “Orka”.

Najbolji kadet u 2019. godini u Mostaru bio je član Judo kluba “Borsa” Mario Jozeljić, najboljom kadetkinjom proglašena je Helena Čule iz Judo kluba “Neretva”, dok je najuspješnija muška seniorska ekipa u prethodnoj godini Futsal klub Mostar Stari grad Staklorad, a najboljom ženskom seniorskom ekipom proglašen je Ženski nogometni klub “Emina”.

Predsjednik Upravnog odbora Sportskog saveza Grada Mostara Senad Kevelj kazao je kako su mostarski sportaši i ove godine ostvarili zapažene rezultate u domaćim prvenstvima, ali i na međunarodnim natjecanjima.

– Malonogometni klub Mostar SG Staklorad osvojio je titulu prvaka BiH, a u Ligi prvaka ušao među 16 najboljih klubova u Europi što je jedan od najboljih rezultata koje je ovaj klub dosad uspio ostvariti. Svojim rezultatima u protekloj godini Amina Kajtaz ponovno je potvrdila kako je najbolji ambasador Bosne i Hercegovine i grada Mostara. Tu je važno spomenuti i HŠK Zrinjski, Stolnoteniski klub Mostar, FK Velež i mnoge druge. Svi ovi rezultati nisu slučajni, oni su došli kao rezultat ozbiljnog i profesionalnog rada uprave, trenera i samih igrača – kazao je Kevelj.

Naglasio je također kako se Sportski savez Grada Mostara svim sportašima i klubovima trudi omogućiti što bolje uvjete rada kako bi se postizali što bolji rezultati.

Gradonačelnik Mostara Ljubo Bešlić istaknuo je kako se kroz sportaše gradi bolje društvo.

– Sportaši su uistinu najbolji predstavnici našeg društva kroz cijeli život, ali moram spomenuti kako iza svakog dobrog rezultata i uspjeha sportaša stoje njihove obitelj, prijatelji, ali i sportski radnici i njima posebno hvala – kazao je Bešlić.

Gradonačelnik je ovom prilikom apelirao na sve više razine vlasti da pomognu Mostaru kako bi se izgradila sportska dvorana kojom će se, kako kaže, ovaj grad ponositi.

– Grad Mostar po svojim sportskim rezultatima zaslužuje puno bolje uvjete. Osim sportske dvorane koja nam nedostaje, žalosna je konstatacija kako Mostar, koji ima najbolje plivače u BiH, nema ni adekvatan bazen u kojemu bi se zimi moglo kvalitetno trenirati te da nam ti plivači odlaze vježbati izvan države. Moja molba višim razinama vlasti bila bi da nam pomognu pokrenuti pitanje kreditiranja izgradnje sportske dvorane i drugih objekata, jer mislim da to ovi mladi ljudi zaslužuju – istaknuo je Bešlić čestitajući im na osvojenim priznanjima.

Ovogodišnji žiri sastojao se od šest članova, i to: predsjednika Saše Papca te članova Adisa Obada, Mirsada Behrama, Marina Sutona, Mirjane Bošnjak te Dženana Šute.

U konkurenciji mlađih kadeta najbolji sportaš bio je Ivan Ivanković iz Akademskog plivačkog kluba “Zrinjski”, a najbolja mlađa kadetkinja u protekloj godini bila je članica Judo kluba “Hercegovina” Lana Čović Stanić. Najuspješnija mlada ženska ekipa je Hrvatski rukometni klub “Katarina”, dok je nagrada za najbolju mladu ekipu u muškoj kategoriji pripala Hrvatskom športskom klubu “Zrinjski”.

U kategoriji najuspješnijeg trenera u prošloj godini priznanje je osvojila trenerica Kluba vodenih sportova “Orka” Alena Ćemalović.

Nagradu za životno djelo osvojili su međunarodni rukometni sudac Džabir Delalić te sportski zrakoplovac i član Aero kluba Mostar Oton Sabo. Najuspješniji sportski radnik je Toni Vranjić iz Stolnoteniskog kluba Mostar.

Organizator ovog događaja, kojemu su osim sportaša prisustvovali i brojni predstavnici političkog, javnog i kulturnog života u BiH, bio je Sportski savez Grada Mostara.