Anđelko Šutalo o Stolačkoj tarči devetoj po redu srednjovjekovnoj manifestaciji koja će se održati 24. i 25. svibnja 2024. godine na Starom gradu Vidoškom iznad Stoca

Danas je gost na radiju Mostarska panorama bio Anđelko Šutalo iz Organizacijskog odbora Udruge Vitezovi Herceg Stjepan Kosača, koji organizira Stolačku tarču. Šutalo je govorio o devetoj po redu srednjovjekovnoj manifestaciji koja će se održati 24. i 25. svibnja 2024. godine na Starom gradu Vidoškom iznad Stoca.

Šutalo je istaknuo kako će ova manifestacija biti obogaćena bogatim dvodnevnim programom, te kako će grad Stolac postati središte povijesne rekonstrukcije i zabave zahvaljujući ekipi okupljenoj u Povijesnoj postrojbi Vitezovi Herceg Stjepana Kosače, uz podršku Grada Stoca.

U petak, 24. svibnja, manifestacija započinje u 16:00 sati, dok je službeno otvaranje događaja i postrojavanje vitezova predviđeno u 18:00 sati. Posjetitelji mogu očekivati širok spektar aktivnosti i programa, uključujući viteške i plesne skupine iz raznih zemalja, predstave za djecu, radionice bosančice za sve uzraste, bogatu gastronomsku ponudu te zabavu uz zvuke srednjovjekovnog sastava Holoeneck Hungarica.

Posebne atrakcije uključuju spektakularne mačevalačke borbe poput Božjeg suda i Bohurta, radionicu bacanja sjekire te vuču konopa sa vitezovima i spektakularni vatreni show.

Šutalo je naglasio kako je petak, 24. svibnja, posebno namijenjen mlađoj publici s raznim igrama kao što su skakanje u vreći i bacanje kamena s ramena. Posebna atrakcija bit će i nastup sokolara iz Srbije, Hanija Girgisa, koji će sa svojim dresiranim pticama izvoditi akrobacije i prelete iznad publike.

Vrhunac manifestacije bit će Bitka za Hercegov grad koja je na rasporedu u subotu u 20:00 sati, nakon čega slijedi vatreni show i nastup DJ-a.

Stolačka tarča obećava nezaboravan doživljaj i povratak u prošlost uz bogat program koji će zadovoljiti sve uzraste i ukuse. Šutalo je pozvao sve slušatelje da se pridruže i uživaju u ovom jedinstvenom događaju.

 

Poslušaj cijeli razgovor na službenom YouTube kanalu radija Mostarska panorama

Urednica programa: Ana-Marija Dedić

Urednik emisije i voditelj: Davor Babić

Tonska realizacija: Darko Majerski

Produkcija: Radio Mostarska panorama, Mostar, 23. svibanj 2024.  godine.

88, 1 FM-Radio koji Vas sluša!

STREAM : www.glasmostara.ba

https://www.facebook.com/mostarska.panorama/

https://www.instagram.com/mostarskapanorama_88.1_fm/