Bajević objavio spisak igrača za oktobarske mečeve

SARAJEVO, 28. septembra (FENA) -Nogometna “A” reprezentacija Bosne i Hercegovine narednog mjeseca će odigrati tri utakmice.

Izabranici Dušana Bajevića najvažniji meč će igrati 8. oktobra na stadionu “Grbavica” u Sarajevu protiv Sjeverne Irske, u okviru baraža za plasman na evropsko prvenstvo 2020. godine, a potom će igrati duele u 3. i 4. kolu Lige nacija s Holandijom 11. oktobra u Zenici, te Poljskom tri dana kasnije, saopćeno je iz Nogometnog saveza BiH.

Selektor Dušan Bajević za ove mečeve je pozvao 30 igrača.

– Igramo tri utakmice u sedam dana što će biti veoma naporno, čak i ako se niko ne povrijedi ili razboli, zato smo odlučili pozvati njih 30 na pripreme – objasnio je Bajević.

Selektor navodi da se u taboru reprezentacije BiH u ovom trenutku najviše boje povreda, jer će do okupljanja bh. igrači odigrati još jednu utakmicu.

– Nadam se da sa Bičakčićem nije ništa ozbiljno i da će se on pojaviti na prozivci naredne sedmice. Imaćemo na raspolaganju samo tri dana do susreta sa Sjevernom Irskom i nastojaćemo da to vrijeme iskoristimo najbolje što možemo kako bi se pripremili i ostvarili rezultat koji želimo – rekao je Bajević.

Za utakmice sa Sjevernom Irskom, Holandijom i Poljskom pozvani su sljedeći igrači:

Golmani: Ibrahim Šehić, Asmir Begović, Jasmin Burić, Kenan Pirić.

Odbrana: Ermin Bičakčić, Siniša Saničanin, Ervin Zukanović, Sead Kolašinac, Eldar Ćivić, Anel Ahmedhodžić, Dennis Hadžikadunić, Branimir Cipetić, Darko Todorović, Advan Kadušić.

Vezni red: Rade Krunić, Stjepan Lončar, Miralem Pjanić, Gojko Cimirot, Amir Hadžiahmetović, Amer Gojak, Deni Milošević, Haris Hajradinović, Benjamin Tatar.

Napad: Miroslav Stevanović, Haris Duljević, Edin Džeko, Armin Hodžić, Edin Višća, Elvir Koljić, Smail Prevljak.

Okupljanje selekcije zakazano je za 5. oktobar u hotelu “Terme” na Ilidži.