Blagdansko ozračje Adventa u Mostaru počinje 1. prosinca ispred Kosače

 

Prvo izdanje „ADVENT by Winterville“, kao programska cjelina u okviru manifestacije „Zimski grad – Winterwille by Coca-Cola“ u našem gradu, započinje u nedjelju, 1. prosinca 2019. u 19 sati, na mostarskom Rondou, ispred Hrvatskog doma hercega Stjepana Kosače, gdje će se svečanim paljenjem prve adventske svijeće obilježiti početak Došašća.
U zabavnom programu sudjeluju: VIS Otkrivenje (župa Sv. Ivana Mostar), bend Deja Vu, a događaj će svojim nastupom obogatiti i balerine iz ŠPK Zrinjski Mostar. Program će voditi mostarska glumica Tina Laco.
Sve naše sugrađane i goste očekuju raznovrsni sadržaji uz prigodnu glazbu, kulturno-zabavni i humanitarni program te tradicionalne gastronomske delicije, uz promocije domaćih proizvoda iz Hercegovine.
Na otvorenoj pozornici naši domaći bendovi, zborovi i umjetnici će svojim nastupima, donijeti istinski blagdanski ugođaj, koji će ispred Kosače trajati, od nedjelje 1. prosinca pa sve do 1. siječnja Nove 2020. godine.
Cijeli adventski program imat će i humanitarnu dimenziju uz prikupljanje priloga za najpotrebitije građane našeg Grada.
Udruge koje skrbe o osobama s posebnim potrebama i škole nuditi će svoje originalne rukotvorine, zahvaljujući kojima će baš svatko moći dio čarolije ponijeti doma.
U suradnji s partnerima: Narodnom knjižnicom HNŽ-a, Lutkarskim kazalištem Mostar, Glazbenom školom Ivana pl. Zajca, Hrvatskom poštom Mostar, te nizom prijateljskih udruga i pojedinaca, svakodnevno će biti organizirane edukativne i kreativne radionice za naše najmlađe.
Sve sadržaje u okviru programske cjeline „Advent by Winterville“ organizira Hrvatski dom hercega Stjepana Kosače u suradnji s partnerskim institucijama i udrugama, a pod pokroviteljstvom grada Mostara.
Detaljne najave objavljivat ćemo na našoj web, instagram i facebook stranici: https://www.facebook.com/AdventKosaca/
Pozivamo vas da doživite najljepši Advent u predblagdanskom ozračju u okrilju Hrvatskog doma hercega Stjepana Kosače.