Božić u svijetu

Danas su Dječji odjel Narodne knjižnice HNŽ, Mostar posjetili učenici petog razreda OŠ Antuna Branka Šimića. Učenici su stigli u pratnji svoje učiteljice Martine Kordić. Kako se na današnji datum, 13. prosinca obilježava blagdan svete Lucije, s učenicima smo organizirali prigodnu pričaonicu i radionicu.Tako smo razgovarali o samome blagdanu svete Lucije kako je kod nas običaj tog dana sijati božićnu pšenicu i općenito o božićnim običajima.
🎄🎅Čitajući odlomke knjige “Božić u svijetu” učenici su imali priliku saznati kako Božić obilježavaju te kakve sve zanimljive božićne običaje imaju druge zemlje i narodi. Blagdan svete Lucije u dalekoj Švedskoj veliki je praznik. Običaj je da se toga dana u obiteljima, školama i uredima izabire “kraljica sveta Lucija”. Potom sve svete Lucije prolaze ulicama pjevajući u povorci.
🎄🎅Učenici su zatim, u prigodnoj radionici proveli vrijeme izrađujući anđele od papira. U ugodnom i kreativnom ozračju sve nas je obuzeo duh Božića, topline, nježnosti i blagdanskog raspoloženja.