BRANITELJSKI PROIZVODI OVE GODINE NA VIRTUALNOM SAJMU

  1. i 19. lipnja 2020 na web stranici www.rc-braniteljskiproizvodi.info

Virtualni sajam braniteljskih/boračkih zadruga u HNŽ/K

 

˝ Sjeti se hrabrosti, svjedoči vrijednosti. Kupuj braniteljsko˝ – misao je vodilja virtualnoga sajma braniteljskih/boračkih zadruga u HNŽ/K, koji će se 18. i 19. lipnja ove godine održati na web stranici www.rc-braniteljskiproizvodi.info. Ovogodišnji se sajam nadovezuje na dosadašnja dva Sajma braniteljskih zadruga u HNŽ/K kojeg organiziraju Ministarstvo za pitanja branitelja HNŽ/K-a i Referalni centar ˝Branitelj/borac zadrugar˝.

Učinci vrijednih ruku braniteljske populacije, njihovi domaći kvalitetni proizvodi, ove će godine biti predstavljeni u virtualnom obliku, kako bi se poštivale epidemiološke mjere zbog situacije uzrokovane pandemijom koronavirusa. Posjetiteljima spomenutog web mjesta omogućit će se virtualno razgledanje ali i narudžba proizvoda putem on-line kanala prodaje ˝braniteljski kutak˝, koji će biti dostupan i nakon sajamskih dana.

Cilj virtualnog sajma je buđenje poduzetničkoga duha u braniteljskoj populaciji koje, uz učinak radno terapijskog djelovanja, donosi obostrano dobro zajednice i obiteljskim braniteljskim gospodarstvima. Ukupno 34 izlagača s hercegovačkog područja predstavit će niz svojih proizvoda, a ni ove godine neće manjkati biljnih (proizvodnja i prerada voća i povrća) i animalnih proizvoda (pčelarstvo i proizvodi od meda) preko proizvoda od ljekovitog bilja do raznih proizvoda obrta i zanata.

Podsjetimo, protekla dva Sajma braniteljskih zadruga u HNŽ/K održavana su u ulici Nikole Šubića Zrinjskog i bila su dobro posjećena kao od kupaca tako i od predstavnika institucija. Izrazila se tada želja da manifestacija postane tradicija te da ova županija izraste u ključno mjesto susreta svih branitelja koji u zadrugarstvu vide svoju budućnost. S tom željom pozivamo Vas da nam se pridružite i trećem sajmu braniteljskih zadruga te na web stranici www.rc-braniteljskiproizvodi.info provjerite s čime se bave i što su vrijedne braniteljske ruke sposobne kreirati.

Svečano otvaranje sajma održat će se 18.lipnja s početkom u 10,00 sati u maloj dvorani Hrvatskog doma hercega Stjepana Kosače, a pola sata prije predviđena je konferencija za medije na istom mjestu.

Obavijesti o dodijeljenim priznanjima i nagradama sa sajma objavit će se naknadno po završetku sajma, o čemu ćemo vas blagovremeno informirati.