CTK Mostar: Nevjerojatna fizika i zapanjujuća kemija

 

Zašto brod ne tone? Kako radi telefon? Zašto se kosa naelektrizira? Kakvu čudesnu moć imaju magneti? Kako to da kukci hodaju po vodi? Što je duga? Kako radi telefon? Kako nastaje lava u vulkanu? Zašto je kruh šupljikav?
Odgovore na ova i druga pitanja nudi Centar za tehničku kulturu Mostar koji od ove školske godine pokreće „Znanstvenu radionicu: fizika i kemija“ koja je namijenjena djeci od 6 do 12 godina.
Fizika i kemija nisu bauk samo treba pronaći način kako ih približiti djeci i tako ih uvesti u svijet znanosti. Ova radionica za cilj ima približiti prirodne znanosti djeci i razbiti mit o njima kao teškima i kompliciranima.
Rad u radionici je osmišljen tako da djeca samostalno te uz pomoć voditelja izvode jednostavne pokuse iz fizike i kemije. Na taj način će im prirodni zakoni, fizikalne i kemijske pojave u svijetu koji nas okružuje postati jasniji te će ih pripremiti za susret s ovim predmetima u školi, kada za to dođe vrijeme.
Neka Vam se dijete pridruži klubu mladih znanstvenika, prijavite ga na Znanstvenu radionicu u Centru za tehničku kulturu Mostar.
Za više informacija posjetite ctk.ba.