Dodjela nagrade Europski građanin

 

U organizaciji Hrvatskoga sabora i Ureda za informiranje Europskoga parlamenta u Republici Hrvatskoj, 25. rujna 2017. godine (ponedjeljak) održat će se svečanost dodjele nagrade „Europski građanin“ u dvorani „Ante Starčević“ Hrvatskoga sabora. Dobitnici nagrade su Tvrtko Barun, voditelj Isusovačke službe za izbjeglice u Jugoistočnoj Europi te Hrvatska udruga Transplant za promicanje darivanja i presađivanja organa. Dubravka Šuica, voditeljica hrvatske EPP delegacije u Europskom parlamentu, sudjelovat će na svečanoj dodjeli kako bi u ime Europskog parlamenta uručila svečanu plaketu „Europski građanin“ Isusovcu Tvrtku Barunu.

Da podsjetimo, Europski parlament svake godine dodjeljuje nagradu „Europski građanin” kojoj je namjena priznavanje iznimnih postignuća u aktivnostima ili djelima građana, skupina, udruga ili organizacija koje su pokazale izniman angažman u promicanju boljeg uzajamnog razumijevanja i jače povezanosti građana država članica ili olakšavanju prekogranične ili transnacionalne suradnje unutar Europske unije, a Tvrtka Baruna, dobitnika ovogodišnje nagrade nominirala je upravo voditeljica EPP delegacije Dubravka Šuica uz potporu zastupnika Ivane Maletić, Željane Zovko i Ivice Tolića.

Zastupnica Šuica izrazila je iznimno zadovoljstvo postignutim rezultatom: „Drago mi je što je Odbor za nagradu „Europski građanin“ prepoznao rad i vrijednosti koje Isusovac Tvrtko Barun zagovara i prenosi. Solidarnost i poštivanje ljudskog dostojanstva temelji su na kojima je suvremena Europa izgrađena i kojima treba težiti“.