Dr. Avdić: Mostar i Konjic pod kontrolom, alarmantna situacija u Čitluku

 

MOSTAR, 1. travnja (FENA) – Direktor Zavoda za javno zdravstvo Hercegovačko-neretvanske županije (HNŽ) i član Kriznog stožera HNŽ-a prim. dr. Nermin Avdić izjavio je kako su žarišta covida-19 u Mostaru i Konjicu proteklih dana donekle stavljena pod kontrolu, ali zabrinjava situacija u Čitluku gdje su zadnjih dana potvrđeni prvi slučajevi infekcije.

– Dogodio nam se skok broja oboljelih u Čitluku i posljednja smo dva dana fokusirani na to žarište. U Čitluku je situacija alarmantna jer u samostanu imamo 23 časne sestre od kojih većina pokazuju simptome, a neke su i hospitalizirane – kazao je dr. Avdić.

Samostan je u karanteni, kao i “Majčino selo” u koji su dolazile sestre iz samostana, a dr. Avdić upozorava kako je prije nego je potvrđen prvi slučaj koronavirusa u Čitluku ostvaren veliki broj kontakata, stoga je još jednom pozvao da se hitno stave u samoizolaciju svi oni koji sumnjaju da su bili u doticaju s osoba iz tih dviju ustanova.

Inače, u protekla 24 sata na području HNŽ-a potvrđeno je devet novih slučajeva covida-19, pet u Čitluku (u svih pet slučajeva radi se o časnim sestrama iz samostana), dva u Mostaru i po jedan u Konjicu i Jablanici.

AUDIO:Direktor Zavoda za javno zdravstvo Hercegovačko-neretvanske županije (HNŽ) i član Kriznog stožera HNŽ-a prim. dr. Nermin Avdić