Emil Bevanda i Barbara Damjanović na radiju Mostarska panorama: Mladi u pokretu za dobro

Emil Bevanda, voditelj biskupijskog zbora ViDeMus, i Barbara Damjanović, članica biskupijskog pokreta mladih ” Mi ViDiMo ” i voditeljica medijske sekcije, bili su gosti radija Mostarska Panorama. U ovom razgovoru, oni su podijelili važne informacije o aktivnostima, organizaciji i upravljanju unutar pokreta, kao i planovima za budućnost, pozivajući sve da se pridruže njihovom radu i zajedno čine dobro.
Barbara Damjanović predstavila je rad biskupijskog pokreta mladih “Mi ViDiMo “, naglašavajući kako je cilj pokreta potaknuti mlade na aktivno sudjelovanje u zajednici i pružanje pomoći onima kojima je potrebna. Istaknula je kako je organizacija strukturirana kako bi omogućila učinkovito djelovanje u raznim sekcijama, uključujući i medijsku sekciju koju ona vodi. Damjanović je naglasila važnost medijskog djelovanja u širenju pozitivnih poruka i informacija o aktivnostima pokreta.
Emil Bevanda, voditelj zbora ViDeMus, govorio je o povijesti i radu zbora, s posebnim naglaskom na nastanak himne zbora. Predstavio je pjesmu “Hodaj i vjeruj!”, koja je nastala u suradnji s Udrugom Otac, centrom Marija – Naša Nada i Udrugom Susret. Ova suradnja rezultirala je prekrasnim kadrovima uz obradu pjesme “Hodaj”, koja nosi snažnu poruku vjere i nade. Također su najavili premijerno izvođenje nove pjesme “Pružam ruku”, na koncertu „Vjerujem 2024“ za koju je tekst i aranžman pisao Leon Lasić član zbora ViDeMus, a koju izvodi zajedno s zborom.
Bevanda je najavio veliki humanitarni koncert “Vjerujem” koji će se održati 8. lipnja 2024. godine pod stadionom Bijeli Brijeg u Mostaru. Na koncertu će zbor Videmus i mladi iz biskupijskog pokreta “Mi ViDiMo ” predstaviti se s 20 skladbi, prenoseći poruke vjere i zajedništva. Koncert je planiran kao događaj koji će okupiti široku zajednicu i pružiti podršku humanitarnim inicijativama.
Emil Bevanda i Barbara Damjanović pozvali su sve slušatelje da se pridruže biskupijskom pokretu mladih “Mi ViDiMo ” i zboru ViDeMus. Naglasili su kako svatko može doprinijeti svojim talentima i energijom, te kako je zajednički rad na projektima od velike važnosti za cijelu zajednicu. “Svi smo pozvani činiti dobro i biti svjetlo u svojoj sredini,” zaključili su.

 

Poslušaj cijeli razgovor na službenom YouTube kanalu radija Mostarska panorama

Urednica programa: Ana-Marija Dedić

Urednik emisije i voditelj: Ana Barbarić

Tonska realizacija: Ivan Raguž

Produkcija: Radio Mostarska panorama, Mostar, 4.lipnja 2024. godine.

88, 1 FM-Radio koji Vas sluša!

STREAM : www.glasmostara.ba

https://www.facebook.com/mostarska.panorama/

https://www.instagram.com/mostarskapanorama_88.1_fm/