EP rukomet 2018: Červar objavio popis

SPLIT, 11. siječnja 2018. (Hina) -Izbornik hrvatske rukometne reprezentacije Lino Červar objavio je u četvrtak u Splitu popis od 16 igrača na koje računa za Europsko prvenstvo, koje Hrvatska otvara u petaak u Spaladium Areni protiv Srbije.

Hrvatsku će na Euru predstavljati vratari Mirko Alilović i Ivan Stevanović,, desna krila Ivan Čupić i Zlatko Horvat, lijeva krila Manuel Štreek i Lovro Mihić, kružni napadači Igor Vori i Željko Musa, lijevi vanjski Domagoj Duvnjak, Marko Mamić, Stipe Mandalinić i Jakov Gojun, srednji vanjski Luka Cindrić i Igor Karačić, te desni vanjski Marko Kopljar i Luka Stepančić.

Iz prvotnog popisa otpali su vratar Ivan Pešić, pivoti Marino Marić i Tin Kontrec, te braniči Halil Jaganjac, Denis Buntić i Šime Ivić.

“Nije lako ostaviti nekoga po strani, ali kao otac obitelji ja moram imati viziju kako bi došao do rezultata. Rukovodio sam se našim ciljem, trenutnom situacijom i stanjem igrača. Trener je onaj koji odlučuje i snosi najveću odgovornost. Sutra će biti 160 put da vodim Hrvatsku, a to nije malo, znači da ipak nešto znam”, kazao je Červar, koji je dodao:

“Svi koji više nisu na popisu su  u pripremi da mogu u svakom trenutku mogu uskočiti u reprezentaciju. Pravila su takva da već u Spllitu možemo promijeniti dva igrača, kada odemo u Zagreb također još dvaa i u samoj završnici dva igrača. Dakle, ukupno možemo promijeniti čak šest igrača i završnici dva i na to smo računali. Ja vjerujem u sve moje igrače, u svih 22”.

Hrvatska EURO otvara u petak protiv Srbije u 20.30 sati.

“Emocije su povišene, a ja bi želio da moji momci sutra budu pravi. Srbi su se već odredili da sav teret i pritisak prebace na nas. Oni igraju na tu kartu da bi bili što manje pod pritiskom. Na nama je da to dekektiramo i da mislimo samo na našu igru. Prva utakmica je uvijek nešto posebno, sjećam se otvarranja SP 2009  kada nas protiv Južne Koreje spasila samo splitska publika, od koje očekujem veliku podršku i u petak”.

Červar je kazao kako bi htio da hrvatski rukomet nastavi niz medalja na velikim natjecanjima, ali nije želio reći da su najveći favoriti za zlato.

“Želio bih da to ne bude impperativ, da se momci mogu opustiti i pokažu sve što znaju. Naravno da bih ja htio do zlata, mi smo uvijek favoriti i ponekad nas ne zadovoljvaju ni treća mjesta. Ali, unatoč tome,  ja se ne osjećam dovojno hrabrim da kažem da ćemo biti zlatni. Moramo zaslužiti to na terenu pored toliko dobrih ekipa, Francuske, Danske, Španjoske…. Ostario sam, ali sam još uvijek djetinjast i znatiželljan, uživam učiti od drugih. Kada to nestane, ja više neću biti trener”, kazao je Červar.

Izbornik je pohvalio svoja dva kondicijska trenera Peru Kuterovca i Mirka Krolu, ali i građane Splita.

“Uime igrača, stožera i Saveza zahvaljujem se gradu Splitu na svemu što čine za nas. Osjećamo veliko poštovanje prema svima koji nas na svakom koraku obasipaju pažnjom. Trudit ćemo se da ih ne razočaramo”.