EP rukomet 2018: Francuzima bronca

Francuski rukometaši osvojili su broncu na EURU nakon što su u dvoboju za treće mjesto u zagrebačkoj Areni slavili protiv Danske s 32-29 (17-14).

Dvije vrhunske reprezentacije, svjetski prvak Francuska i olimpijkski Danska, koje su mnogi vidjeli u finalu EURA morale su se zadovoljiti dvobojem tek za utješnu broncu. Francuzi su nakon početnog danskog vodstva potkraj prvog dijela došli do prednosti od četiri gola, a tu prednost su održavali veliki dio drugog dijela. Sedam minuta prije kraja Dancima se ukazao tračak nade, smanjili su na 26-28 i imali čistu kontru koju su spriječili rumunjski suci dosudivši nepostojeće korake danskom igraču. Nakon toga je igrač utakmice Nikola Karabatić s dva gola opet odveo Francuze na +4 i svjetski prvaci ipak s medaljom odlaze iz Hrvatske.

Karabatić je utakmicu završio s devet golova iz 11 pokušaja, Cedric Sorhaindo, Kentin Mahe  i Luc Abalo su zabili po 5, dok je na strani poraženih sjajan bio Hans Lindberg s 12 golova iz 14 šuteva.

Francuzima je ovo druga europska bronca, a u kolekciji imaju još tri zlata. Danci su ostali na dva zlata, jednom srebru i tri bronce.

 

(Hina)