“Etno-rock-simfonijski spektakl: Mostarski Simfonijski orkestar i Etno-skupina Čuvarice “

Biljana Glibo, voditeljica HKUD “Rama” i vođa Etno skupine Čuvarice, nedavno je gostovala na Radiju Mostarska panorama gdje je najavila veliki glazbeni događaj! Simfonijski orkestar Mostar i Etno-skupina Čuvarice pripremaju nezaboravan Etno-rock-simfonijski koncert pod nazivom “Zemljo moja” povodom Svjetskog dana glazbe.

Ovaj spektakl održat će se u četvrtak, 20. lipnja 2024. godine, s početkom u 21:00 sat, u prekrasnom Parku Zrinjevac u Mostaru. Na koncertu će se otkrivati bogatstvo hrvatske kulturne baštine Rame, a među izvedenim pjesmama bit će “Zemljo moja”, “Ruža za drugoga”, “Cure Hercegovke”, “Sazrilo je grožđe”, “Proljetna tuga”, “Moj Ivane”, “Misečino”, “Lipa kao vila”, i mnoge druge.

Ukupno će biti izvedeno 15 skladbi, a autor svih tekstova i glazbe je obitelj Glibo, koja je ključna za uspjeh Čuvarica. Etno-skupina je već objavila dva nosača zvuka, a za aranžmane i produkciju zaslužan je Josip Joco Vukoja, koji će se također pojaviti kao gitarist na koncertu u Parku Zrinjevac.

Aranžmane za Simfonijski orkestar Mostar potpisuje maestro Damir Bunoza, koji će također sudjelovati kao dirigent na koncertu. Ovo je već šesti put zaredom da mostarski simfoničari obilježavaju Svjetski dan glazbe, pod pokroviteljstvom Grada Mostara, kao nastavak svoje bogate glazbene tradicije koja traje već 70 godina.

Na koncertu će sudjelovati 45 glazbenika, a osim solistica iz Rame, u orkestru i pratećem bendu će biti glazbenici iz Splita, Banjaluke, Sarajeva, Fojnice i Mostara.

Ulaz na koncert je potpuno slobodan, stoga ne propustite ovu jedinstvenu glazbenu poslasticu!

Poslušaj cijeli razgovor na službenom YouTube kanalu radija Mostarska panorama

Urednica programa: Ana-Marija Dedić

Urednik emisije i voditelj: Davor Babić

Tonska realizacija: Ivan Raguž

Produkcija: Radio Mostarska panorama, Mostar, 12. lipnja  2024. godine.

88, 1 FM-Radio koji Vas sluša!

STREAM : www.glasmostara.ba

https://www.facebook.com/mostarska.panorama/

https://www.instagram.com/mostarskapanorama_88.1_fm/