Gala koncert “100 godina Marie Callas” u organizaciji Simfonijskog orkestra Mostar

Ravnateljica simfonijskog orkestra Mostar, Snježana Zovko, bila je gošća radija Mostarska panorama, gdje je s Anom Barbarić razgovarala o nadolazećem spektakularnom koncertu “100 godina Marie Callas” koji organizira Simfonijski orkestar Mostar. Ravnateljica je sa entuzijazmom govorila o koncertu i podijelila sve pojedinosti o ovom glazbenom događaju, naglašavajući da će uživati kako ljubitelji opere, tako i oni koji do sada nisu imali priliku doživjeti čaroliju opere.

Gala koncert “100 godina Marie Callas”, označava značajan jubilej rođendana jedne od najvećih opernih diva svih vremena, Marie Callas. Koncert će se održati u nedjelju, 17. prosinca 2023., godine u velikoj dvorani Hrvatskoga doma “Herceg Stjepan Kosača” s početkom u 19:30 sati. Na pozornici će se istaknuti izuzetni solisti poput Vedrane Šimić, Ivane Milinčić, Nikoline Zovko i Aleksandra Dragojevića, koji će zajedno s Simfonijskim orkestrom Mostar i Zborom Glazbenog odsjeka Sveučilišta u Mostaru izvesti odabrane arije iz opusa velikana poput Donizzetija, Bellinija, Puccinija, Bizeta, Verdija i drugih.

Publika će imati priliku na koncertu čuti ovaj sjajni akademski zbor, kojeg vodi prof. mr. art Katja Krolo-Šarac, i kao pratnju solistima, ali i kao samostalne izvođače jednog od najpoznatijih zborova u povijesti operne literature, a to je zasigurno „Zbor Židova u ropstvu“ iz Verdijeve opere NABUCCO. Na programu su birane arije iz djela Donizzetija, Bellinija, Puccinija, Bizeta, Verdija i drugih.

Ravnateljica Zovko također je najavila prvi koncert u novoj 2024. godini, zakazan za 29. siječnja, gdje će u kapelici Franjevačke crkve u Mostaru gostovati Antoni Šarac.

Svečani događaj ima podršku Grada Mostara, a ulaznice po cijeni od 10 KM dostupne su na porti u Kosači svakim radnim danom od 13:00 do 18:00 sati.

Ovaj koncert predstavlja vrhunac uspješne godine za Simfonijski orkestar Mostar, obećavajući publici nezaboravno glazbeno iskustvo u kojem će nastupiti 72 glazbenika.

AUDIO: Snježana Zovko