Glazbeno-poetsko-scenski kolaž „Hercegovina“ u četvrtak na sceni HNK Mostar

 

Glazbeno-poetsko-scenski kolaž „Hercegovina IV. dio“ bit će odigran na sceni Hrvatskog narodnog kazališta u Mostaru u četvrtak 9. 11. 2017. u 20 sati. „Hercegovina IV. dio“ kao i prethodna tri dijela kolaža dokaz su da HNK Mostar ustrajava na promoviranju poetskog blaga i očuvanju baštine hrvatskog jezika.

Poeziju u kolažu „Hercegovina IV. dio“ govore glumci Jelena Kordić Kuret, Velimir Pšeničnjik Njirić i Robert Pehar, a publika će imati priliku čuti ukupno pedeset pjesama od 33 pjesnikinje i pjesnika, koji su, počevši od Antuna Branka Šimića pa do Krešimira Šege, stvorili bogatu i neiscrpnu poetsku baštinu ovog podneblja.

Pored pjesama A. B. Šimića, tu su i stihovi Mile Pešorde, Krešimira Šege, Ivana Lovrenovića, Ivana Kordića, Vladimira Pavlovića, Vlade Puljića koji će publici donijeti ono najbolje od Hercegovine – stećke, brda u ljetnim sutonima, zelene rijeke i miris smokve.

Ulaznice

Ulaznice za predstavu po cijeni od 10 KM, za studente, umirovljenike i učenike 5 KM, mogu se kupiti na blagajni kazališta svakim radnim danom od 10 do 15 sati ili rezervirati:

o telefonom na broj 036/446 024
o porukom putem Facebook stranice Hrvatskog narodnog kazališta u Mostaru
o porukom na adresu e-pošte info@hnkmostar.ba

Studenti Sveučilišta u Mostaru i za ove predstave s redovitog repertoara HNK Mostar mogu iskoristiti vaučere koji ih čekaju u prostorijama Studentskog zbora ili na blagajni HNK Mostar, ali uz obaveznu rezervaciju.

Služba marketinga
HNK Mostar