HNK Mostar nastavlja suradnju sa studentima

 

U Hrvatskom narodnom kazalištu u Mostaru organiziran je radni sastanak sa Studentskim zborom Sveučilišta u Mostaru. Ravnatelj HNK Mostar Ivan Vukoja i predsjednik Studentskog zbora Željko Perković razgovarali su o nastavku suradnje na projektu „HNK Mostar za studente, studenti za HNK Mostar“. Riječ je o projektu pokrenutom prije četiri godine s ciljem jačanja resursa dvije organizacije od iznimnog nacionalnog, znanstvenog i kulturnog značaja za Hrvate u Bosni i Hercegovini – Sveučilišta u Mostaru i Hrvatskog narodnog kazališta u Mostaru. Uz financijsku potporu Vlade Republike Hrvatske odnosno Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske u okviru ovoga projekta svake se akademske godine odnosno kazališne sezone studentima Sveučilišta u Mostaru besplatno podijeli 12.000 vaučera/ulaznica za predstave HNK Mostar.

Na današnjem sastanku razgovaralo se i o proširenju suradnje na način da će HNK Mostar, u okviru mogućnosti i raspoloživosti kapaciteta, pružiti svu moguću potporu Studentskom teatru.

„Suradnja koju ostvarujemo korisna je i jednima i drugima jer Kazalište tako dobiva publiku koja nas motivira za rad na što kvalitetnijim predstavama, a Sveučilište ima dodanu vrijednost za svoje studente jer im je omogućeno besplatno gledanje predstava”, kazao je Ivan Vukoja.

Predsjednik Studentskog zbora Željko Perković istaknuo je kako studenti pokazuju veliki interes za kazalište te se zahvalio na suradnji.

„HNK Mostar je jedna od rijetkih institucija u kojoj predstavnici Studentskog zbora imaju istinskog partnera koji se nikad nije oglušio na njihove zamolbe, a suradnja je uvijek jednostavna i učinkovita“, kazao je Perković.

S obzirom da su zalihe vaučera pri kraju, otiskana je nova serija kako studenti do kraja ove akademske godine ne bi ostali uskraćeni za besplatne ulaznice. Ovom prigodom ravnatelj HNK Mostar Ivan Vukoja simbolično je uručio predsjedniku Studentskog zbora Željku Perkoviću vaučer sa serijskim brojem 1. Početkom iduće akademske godine bit će otiskano novih 12 tisuća besplatnih vaučera koji će biti podijeljeni studentima Sveučilišta u Mostaru.