Izložba Definiranje perspektiva

U organizaciji Grada Mostara i MT Abraham grupe ostvaren je izuzetno važan kulturni projekt Veze kroz umjetnost – Mostar – Zagreb 2024. koji na osebujan način doprinosi kvaliteti kulturnog programa Mostara, ali i čitave regije.

Ovim  programom osnaženi su najvrijedniji kontakti između ljudi, institucija i gradova, a te su spone zasnovane na kreativnosti i umjetnosti, te je na naše veliko zadovoljstvo ostvarena suradnja između Mostara i Zagreba, i to na nekoliko razina.

Naime, izložbom Definiranje perspektiva ljubiteljima umjetnosti će se predstaviti studenti zagrebačke akademije u dvije prestižne galerijske institucije Mostara: u The Hub of Fine Arts-u i galeriji kraljice Katarine Kosača. Pored toga što će se mladim umjetnicima prijateljskog grada Zagreba pružiti prilika da pokažu svoje likovne izričaje u nastanku, oni će imati priliku vidjeti stvaralačke procese vršnjaka i kolega, odnosno upoznat će rad studenata Akademije likovnih umjetnosti Sveučilišta u Mostaru. Dakle, ovim je projektom, kroz edukativno – kreativni i zabavni dvodnevni program zamišljeno povezati dva Sveučilišta (mostarsko i zagrebačko) i njihove Likovne akademije, podjednako profesore i studente.

Upravo se na tom se stvaralačkom potencijalu, koji ima izuzetan zalog za budućnost, razvila kulturna suradnja ne samo dva kulturna kruga, već su uz organizaciju Grada Mostara i MT Abraham grupe, ojačala se suradnja dvije prestižne gradske kulturne insitiucije (The Hub of Fine Arts-u i Galerija kraljice Katarine Kosača). Naime, ove značajne galerije otvorile svoje reprezentativne izlagačke prostore i udružile snage da stvore događaj koji će prikazati građanima svih dobnih skupina i posjetiteljima Mostara trenutne regionalne suvremene likovne tendencije, ali i obogatiti turističku i kulturnu ponudu Mostara.

Ipak, najviše od svega, na osobito zadovoljstvo Grada Mostara, ovaj projekt zamišljen je kao platforma za stvaranje novih kontakata između najvažnijih umjetničkih istitucija regije, za povezivanje različitosti i osnaživanju sličnosti i za dobrobit umjetnosti, razmjene i likovnog stvaralaštva.

Služba za kulturu

Grad Mostar