Josip Palameta o glazbenoj karijeri, uspjehu na 71. Zagrebačkom festivalu sa pjesmom Malena i novom album koji izlazi na jesen 2024.

Povodom 12. Summer Festa na Mostarskom Kantarevcu, brojni domaći i strani izvođači okupili su se kako bi proslavili glazbu i dobar vajb. Među njima je bio i naš Mostarac Josip Palameta, koji je iz Zagreba stigao podržati svog prijatelja i kolegu Matiju Cveka. Iskoristili smo ovu prigodu da u našem studiju ugostimo Josipa Palametu i saznamo više o njegovim glazbenim planovima.

Josipa već dugo prati ‘dobar glas’ – talentiran je, predan i posvećeni svakom djeliću svog glazbenog izričaja. Josip se prisjetio svojih glazbenih početaka: “Imam sreću da sam u svijet glazbe ušao kao klinac jer su u mojoj obitelji svi na određeni način bili u glazbi. Svi smo je shvaćali kao sporednu stvar u životu, što znači da smo u njoj vidjeli samo ljepotu. U mom slučaju, život od glazbe postaje sve bolji i bolji “rekao je u razgovoru s nama.

Na pitanje o glazbenom žanru, Josip kaže: “U globalu je to dobro aranžirani pop, a tematski okvir je najčešće ljubav. Inspiracija dolazi od Stinga, Wondera, Queena, Olivera, Kemala Montena. Stvaranje za mene je afektivna stvar, u isto vrijeme pišem pjesmu i komponiram.”

Josip je iznimno sretan kada izvodi svoje pjesme kako kaže  “Najsretniji sam kada izvodim svoje stvari i kada to netko zapravo posluša. Neovisno o tome jesu li je zavoljeli ili ne.”

Kada smo ga pitali gdje je sada i što radi, Josip odgovara: “U Zagrebu sam i radim svoju autorsku glazbu. Otkad smo iz Mostara došli u Zagreb, puno smo radili i obišli smo mnoge lokacije jer smo se odlučili baviti samo glazbom. Moja ekipa iz Mostara su odlični glazbenici koji već sviraju s mnogim izvođačima.”

Josip nam je otkrio da radi na novom albumu: “Planiram objaviti album na jesen. Prošle godine sam objavio četiri singla, dobio sam nagradu od Turkija s Hrvatskog radija i nastupio na 71. Zagrebačkom Festivalu s pjesmom ‘Malena’ rekao je Palameta.

Na kraju intervjua, pitali smo Josipa kakvu poruku želi poslati mladim glazbenicima. On je odgovorio: “Radite ono što volite i budite ustrajni. Glazba je putovanje koje zahtijeva posvećenost i ljubav prema onome što radite.”

Josip Palameta nastavlja raditi na svojoj glazbi, a mi s nestrpljenjem iščekujemo njegov novi album ove jeseni.

Poslušaj cijeli razgovor na službenom YouTube kanalu radija Mostarska panorama

Urednica programa: Ana-Marija Dedić
Urednik emisije i voditelj: Ana Barbarić
Tonska realizacija: Darko Majerski

Produkcija: Radio Mostarska panorama, Mostar, 28.6. 2024. godine.

88, 1 FM-Radio koji Vas sluša!

STREAM : www.glasmostara.ba

https://www.facebook.com/mostarska.panorama/
https://www.instagram.com/mostarskapanorama_88.1_fm/