Korak za djecu – Mostarska humanitarna utrka

Planirana za 23. ožujka 2024. godine, Humanitarna utrka/šetnja dužine 4 kilometra ima za cilj podizanje svijesti o važnosti tjelesne aktivnosti i poticanje građanskog angažmana u Mostaru. Usklađeno s tim ciljevima, Srednja ekonomska škola Joze Martinovića Mostar i UWC – United World College u Mostaru odlučili su podržati ovaj događaj, potičući više od 100 svojih učenika i djelatnika da sudjeluju u humanitarnoj utrci.
Svake godine, ova utrka pruža podršku različitim udrugama i ustanovama u njihovom radu, a dosad su to bili: Mary’s Meals, Insula – Udruga dijabetičara u HNŽ/K, Udruga za Down sindrom Mostar, Novi pogled – Udruga građana za maligna oboljenja dojke i ostala maligna oboljenja kod žena, Minores – Udruga za pomoć beskućnicima i socijalno ugroženim osobama u Mostaru, i Los Rosales – Centar za djecu i mlade s posebnim potrebama.
Ove godine, naši napori usmjereni su na prikupljanje sredstava za opremanje dnevne sobe na dječjem odjelu Klinike za dječje bolesti u Sveučilišnoj kliničkoj bolnici Mostar, s ciljem osiguranja ugodnijeg okruženja za djecu tijekom njihova liječenja.
Pridružite nam se na humanitarnoj utrci za opremanje dnevne sobe u Klinici za dječje bolesti.
Prijave i registracije otvorene su na službenoj web stranici: https://mostar.run/humanitarna-4k/