Kustosica The Hub Of Fine Arts-a dr.sc. Danijela Ucović gostovala na Panorami

Nakon zagrebačke iznimne izložbe Od boemstva do vječnosti-Raskoš moderne umjetnosti od 1900-ih do 1970-ih Degas i Modigliani u Klovićevim dvorima koja se u hrvatskoj metropoli može pogledati do 30.lipnja 2024, u studio radija Mostarska panorama stigla je dr.sc. Danijela Ucović, kustosica The Hub Of Fine Arts, jedne od najpoznatijih mostarskih umjetničkih galerija. Povod je bilo otvorenje izložbe studenata zagrebačke ALU naslovljene “Definiranje perspektiva” u organizaciji M.T.Abraham Grupe i Grada Mostara u galeriji Hrvatskoga doma hercega Stjepana Kosače.-Zagrebački studenti, kako je istaknula Ucović, imali su jedinstvenu prigodu posjetiti ALU SUM-a na Širokom Brijegu, gdje je upriličena i stručna rasprava.

-Ovaj projekt zamišljen je kao platforma za stvaranje novih kontakata između ovih umjetničkih institucija, za povezivanje različnosti i osnaženje sličnosti, te za boljitak umjetnosti, razmjene i likovnog stvarateljstva – naglasila je Ucović.

-U Mostar je zajedno sa svojim studentima stigao i dekan Buntak, profesor Matko Vekić, koji je godinama izlagao i imao velike i značajne izložbe u mostarskim galerijama, a suradnjom i izložbenim postavom oduševljen je i voditelj galerije Kraljice Katarine Kosača Dalibor Nikolić.

Program otvorenja izložbe, kojega je za Panoramu najavila kustosica Ucović, obilježio je edukacijski program za najmlađe, multimedijalni za one malo starije uz nastup DJ-a, cocktail party, te  artistice na svili i saksofoniste.

Poslušaj cijeli razgovor na službenom YouTube kanalu radija Mostarska panorama

Urednica programa: Ana-Marija Dedić
Urednik emisije i voditelj: Ana-Marija Dedić
Tonska realizacija: Darko Majerski
Produkcija: Radio Mostarska panorama, Mostar, 31. svibanj  2024. godine.
88, 1 FM-Radio koji Vas sluša!
STREAM : www.glasmostara.ba
https://www.facebook.com/mostarska.panorama/
https://www.instagram.com/mostarskapanorama_88.1_fm/