Mostar je u znaku 15. Međunarodnog festivala komedije “Mostarska liska”, koji se ove godine održava pod sloganom “Energija osporavanja: ko se to tamo smije?”

 

U petak, 20. 04. u 20 sati svečanom ceremonijom i prvom predstavom u konkurenciji, svečano će biti otvorena 15. “Mostarska liska” u Narodnom pozorištu Mostar. Reklama Festivala je i na led bilbordu, jednom od najvećih regiji, u centru Mostara.

U programu je osam predstava, sedam u konkurenciji za nagrade, osma predstava bit će izvedena u čast nagrađenih nakon dodjele nagrada posljednjeg dana Festivala. U popratnom programu festivala nakon svake izvedene predstave slijedi druženje uz muziku uživo, zahvaljujući partnerstvu Narodnog pozorišta Mostar i Rock škole Mostar. U subotu i nedjelju, 21. i 22.04. u 10.30 sati u “Studiju 64” Narodnog pozorišta Mostar bit će održana radionica sa Zijahom Sokolovićem, za slobodnim ulazom za sve.

Festival će biti otvoren nagrađivanom predstavom “Predstava Hamleta u selu Mrduša Donja” u produkciji Hrvatskog narodnog kazališta Mostar, po tekstu Ive Brešana i u režiji Ivana Lea Lema.

 

AUDIO: Almir Mujkanović