MOSTARSKE MAŽORETKINJE SUDJELOVALE NA SEDMODNEVNOJ TURNEJI NA SJEVERU FRANCUSKE

Mostarske mažoretkinje su od 12.05.-18.05.2016.  . godine sudjelovale na sedmodnevnoj  Europskoj turneji u Francuskoj.

 

Riječ je o Festivalima na sjeveru Francuske gdje su naše djevojke nastupile  u više gradova : Lille,Alizay,Hirson i Estaires sa grupama iz cijeloga svijeta.

Kao šlag turneje bio je i jednodnevni posjet Parisu gdje smo imale priliku kao i dosadašnjih godina sa našim prijašnjim generacijama posjetiti sve znamenitosti ovog predivne metropole .

Na ovaj put smo išli sa Puhačkim orkestrom KUD Željezara iz Zenice s kojim smo se toliko dobro uhodali  i još više učvrstili našu predivnu suradnju.

 

Na ovim festivalima koji su se paralelno  održavali u spomenutim gradovima nastupili smo zajedno sa ekipama iz: Kolumbije, Brazila, Portugala, Španjolske, Slovačke, Francuske, Belgije, Austrije .

Tu je zapravo riječ o velikim paradama kroz gradove gdje se  u velikim povorkama prodefilira toliki broj različitih stilova bendova i plesača iz različitih dijelova svijeta što bude zaista fascinantan prizor.

Na taj način se ime Mostara  i cijele Bosne i Hercegovine na najljepši mogući način prezentiramo kroz ples i glazbu .

Na samom putu do odredišta smo također imali i izlete  u Salzburg i Stuttgart gdje smo također  uživali u razgledavanju znamenitosti i tih gradova.

 

Po povratku sa ove turneje čekaju nas brojni već ugovoreni nastupi kao i brojna gostovanja kako u BIH tako i van granica a važno je napomenuti da ćemo u idućem tjednu imati i upis za nove članove .

Svi zainteresirani nam se mogu obratiti putem službene fb stranice https://www.facebook.com/MostarskeMazoretkinjeBosnaiHercegovina/ kao i na broj mobitela 063 / 316 529