Na svečanosti u Sarajevu uručene nagrade za najljepše pismo mladih BiH 2017.

 

Svečana dodjela nagrada sudionicima 46. Međunarodnog natjecanja u pisanju pisama za mlade na temu „Zamisli da si savjetnik novom Glavnom tajniku UN-a. S kojim globalnim problemom bi mu pomogao suočiti se i kako bi mu savjetovao riješiti ga?“ upriličena je u atriju hotela Europa u Sarajevu u povodu Svjetskog dana pošte. Ovo natjecanje, koje su u BiH organizirali Hrvatska pošta Mostar i BH Pošta, dio je međunarodnog natjecanja u organizaciji Svjetske poštanske unije. Jozo Naletilić, učenik Druge osnovne škole iz Širokog Brijega, je osvojio prvo mjesto na natjecanju u BiH i njegovo je pismo predstavljalo državu na međunarodnom natjecanju.
Drugo mjesto osvojila je Adna Međić, učenica Prve osnovne škole iz Maglaja, a treće mjesto pripalo je Luciji Kordić, učenici O.Š. Fra Didaka Buntića iz Čitluka. Učenici koji su osvojili prva tri mjesta nagrađeni su novčanim nagradama (300, 200 i 100 KM) i tablet računalima. Njihovim nastavnicama materinskog jezika (Stanka Zovko, Edina Ibraković i Silvana Prusina) pripale su novčane nagrade u iznosu od po 100 KM i prigodni darovi.
Ostali nagrađeni učenici su: Amina Cerović iz O.Š. „Isak Samokovlija“ iz Sarajeva, Tara Milinković iz O.Š. „Vladimir Pavlović“ Čapljina, Muhammed Halilović iz O.Š. „Skender Kulenović“ Zenica, Adna Alihodžić iz O.Š. „Musa Ćazim Ćatić“ Sarajevo i Mirna Sučić iz O.Š. „Stjepan Radić“ Prisoje. Najkreativnijim pismima proglašeni su radovi Dunje Ginzburg, učenice O.Š. „Musa Ćazim Ćatić“ iz Sarajeva i Davida Aničića, učenika Osnovne škole za djecu sa posebnim potrebama iz Mostara. Hvala učenicima i njihovim nastavnicima koji nas na poseban način obilježavaju svojim promišljanjima i kreativnošću kroz pisanje pisama.