NAJAVA ZBIVANJA: Balet „Alisa u zemlji čuda“

 

U sklopu Mostarskoga proljeća 2018. – XX. dana Matice hrvatske, sutra, u utorak, 24. travnja u 19 sati, u Hrvatskome domu hercega Stjepana Kosače na programu je baletna predstava „Alisa u zemlji čuda“, u izvedbi Baleta Narodnog pozorišta Sarajevo.
Sponzor večeri je Lino.
Koreografiju potpisuje Aleksandar Ilić, glazbu – Darja Janošević, kostimografiju – Neira Sinanbašić i Melisa Musić, a scenografiju Vedran Hrustanović.
Uloge:
ALISA – Tamara Ljubičić; KRALJICA SRCE – Ekaterina Vereshchagina; KUHARICA – Jovana Milosavljević; MIŠ – Goran Staniškovski; ZEC – Boris Vidaković; KORNJAČA –.Adnan Đindo

Ulaznice po cijeni od 10 KM, mogu se kupiti na infopultu Mepas Malla, u uredu Matice hrvatske Mostar i u Kosači, prije predstave.
RIJEČ KOREOGRAFA (Aleksandar Ilić): Lewis Carroll je čudesnom moći svoje mašte, humorom, logikom izvrnutom naopačke, postavio jednadžbu: je li 2 plus 2 uvijek i nepobitno – 4?
Kao profesor matematike i logike, kao vrsni pisac, zna da ni u što ne treba sumnjati bespogovorno, jer u matematičkoj teoriji 2 plus 2 ne moraju uvijek biti 4, kao što se dvije paralelne prave susreću i sijeku negdje u beskraju. Vjerujte: i snovi i java se nekad i negdje susreću i spoje. Vjerujte u snove, maštajte, a prije svega živite – to je skrivena ideja ove igrarije za djecu i odrasle…

MATICA HRVATSKA MOSTAR
Ured za odnose s javnošću