Nogometni spektakl u Gabeli: 34. Memorijal Andrija Anković

Mostar, 16.1.2024.

 

U srcu Hercegovine, na stadionu “Perica Pero Pavlović” u Gabeli, i ove godine odvija se 34. Međunarodni nogometni turnir “Memorijal Andrija Anković”. Ovaj prestižni turnir, koji nosi ime u čast nogometnog velikana Andrije Ankovića, održavat će se 2. i 3. veljače 2024. godine. Organizator turnira, NK GOŠK Gabela Čapljina, ponosno već dugi niz godina okuplja nogometne zaljubljenike i timove iz regije kako bi odali počast jednom od najvećih nogometaša s ovih prostora.

Andrija Anković, čija je karijera započela u GOŠK-u iz Gabele, ostavio je neizbrisiv trag u svijetu nogometa. Nakon uspješnog razdoblja u “Neretvi” iz Metkovića, pridružio se Hajduku iz Splita 1958. godine. Za Hajduk je odigrao nevjerojatnih 326 utakmica, postigao 250 pogodaka te postao ikona kluba. Njegove impresivne igre otvorile su mu vrata državne reprezentacije Jugoslavije, gdje je također ostavio neizbrisiv trag. Memorijalni turnir u Gabeli posvećen je sjećanju na ovog velikana.

Na ovogodišnjem turniru sudjeluju četiri kluba: NK GOŠK Gabela Čapljina, FK Sutjeska Nikšić iz Crne Gore, NK Jadran Luka Ploče iz Ploča, te NK Zadar iz Zadra. Svi ovi klubovi donose sa sobom bogatu nogometnu tradiciju i očekuju se uzbudljivi susreti pred navijačima.

Otvorenje turnira će se održati 2. veljače 2024. godine u 12:45 sati. Prvi dan turnira obilježavaju dva ključna susreta:

• u 13 sati – domaći NK GOŠK Gabela Čapljina susreće se s NK Jadran LP,
• u 15 sati- sastaju se NK Zadar i FK Sutjeska Nikšić.

Finalni dan, 3. veljače, donosi uzbuđenje i napetost. U 13 sati na rasporedu je utakmica za treće mjesto, dok će vrhunac turnira biti veliko finale u 15 sati, gdje će se odigrati susret za prvo mjesto.
Cjelodnevna ulaznica po danu iznosi 10 KM, pružajući ljubiteljima nogometa priliku da uživaju u vrhunskim natjecateljskim trenucima.

Ovaj memorijalni turnir ne samo da okuplja nogometne entuzijaste već i čuva uspomenu na jednog od najvećih nogometaša s ovih prostora. Neka se lopte kotrljaju, navijači bodre svoje ljubimce, a Gabela neka bude epicentar nogometnog duha i sportskog zajedništva.