O pokretanju novog doktorskog studija na mostarskom Filozofskom fakultetu dr.sc. Senka Marinčić, izv.prof., voditeljica dr. studija

Gošća Poslijepodnevnog programa radija Mostarska panorama ovoga četvrtka bila je dr.sc. Senka Marinčić, izv.profesorica i voditeljica doktorskoga studija na Filozofskom fakultetu SUM-a.
-Razlozi za pokretanje novog doktorskog studija leže u činjenici što postojeći doktorski studij Jezici i kulture u kontaktu koji smo pokrenuli akademske 2005./ 2006. godine nije usklađen s provedenom reformom doktorske izobrazbe u europskom istraživačkom prostoru i europskom prostoru visokog obrazovanja s jedne strane te sa kratkoročnim i dugoročnim ciljevima misije Sveučilišta u Mostaru, odnosno sa strategijom razvoja Sveučilišta u Mostaru 2018.- 2023. godine s druge strane- kazala je Marinčić dodavši kako je cilj studija pružiti polaznicima što širi humanističko i društveno utemelj pristup jezičnim,povijesnim i kulturološkim posebnostima Europe s osobitim osvrtom na BiH.Studij, dakle, teži stvaranju takvog profila znanstvenika koji mogu odgovoriti reformskim izazovima doktorske izobrazbe, ali i suvremenih kretanja u društvu.

 

 AUDIO: dr.sc. Senka Marinčić, izv. prof., voditeljica dr. studija na Filozofskom fakultetu SUM-a