OBRAĆANJE U 17.15 SATI IZ VLADE FBiH O UTVRĐENOM SETU EKONOMSKIH MJERA (LINK)

 

Na današnjem obraćanju iz Vlade Federacije BiH u 17.15 sati javnosti će biti predstavljen koncept rebalansa Budžeta FBiH za 2020. godinu i set vladinih mjera za ublažavanje negativnih ekonomskih posljedica nastalih usljed pandemije novog koronavirusa COVID-19.
Građanima će se obratiti federalna ministrica okoliša i turizma i predsjednica Koordinacionog odbora za stablizaciju privrede i sanaciju negativnih posljedica pandemije u FBiH dr. Edita Đapo, federalni ministar razvoja, poduzetništva i obrta i član Koordinacionog odbora za stablizaciju privrede i sanaciju negativnih posljedica pandemije u FBiH Amir Zukić, direktor Porezne uprave Federacije BiH mr. Šerif Isović, savjetnik premijera Federacije BiH dr. Goran Miraščić.
O predloženim vladinim mjerama danas će govoriti i stručnjaci iz oblasti ekonomije i to direktor Ekonomskog instituta dr. Muamer Halilbašić, profesori Ekonomskog fakulteta UNSA dr. Aziz Šunje i dr. Anto Domazet kao i predsjednik Udruženja poslodavaca FBiH Adnan Smailbegović.
Molimo predstavnike medija da pitanja za ovo obraćanje šalju najkasnije do 15.15 sati.
Video obraćanja bit će dostupan preko Federalne novinske agencije FENA i putem direktnog prenosa na Federalnoj televiziji. Link za livestreaming na Youtube kanalu FENA-e za četvrtak, 16. aprila/travnja 2020. godine, u 17.15 sati je
https://youtu.be/ctg0vu7FypA.
Federalna televizija će video postaviti na svojoj internet stranici www.federalna.ba, Facebook stranici ‘federalna.ba’ i na svom Youtube kanalu ‘FTV’, odnosno ‘federalna tv’.
Snimci Federalne televizije i Federalne novinske agencije bit će postavljeni bez markica ovih medijskih kuća.

URED ZA ODNOSE S JAVNOŠĆU

Pratite uživo obraćanje predstavnika federalnih institucija 16.04.2020 u 17.15 sati