Održan online koordinacijski sastanak predsjednika Čovića, predsjednka županijskih Vlada i ravnatelja županijskih Uprava civilne zaštite

 

Mostar, 16. travnja 2020.: – Predsjednik HDZ-a BiH i predsjedatelj Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine dr. Dragan Čović održao je danas video sastanak s predsjednicima županijskih Vlada izabranih ispred HDZ-a BiH i ravnateljima županijskih Uprava civilne zaštite, na kojemu je govoreno o stanju u zdravstvu i gospodarstvu.
Na redovnom video sastanku koordinacije, stabilnom je ocijenjena cjelokupna situacija, uvedene mjere daju pozitivne rezultate, dok svi stožeri fukcioniraju bez poteškoća.
Dobra komunikacija i koordinacija dužnosnika HDZ-a BiH sa svih razina vlasti, pokazala se ključnom u dosadašnjem funkcioniraju.
Zajednički je ocijenjeno kako je važno svu pomoć i materijalno-financijska sredstva koja pristižu u Bosnu i Hercegovinu ravnomjerno raspodjeliti, posebno onima u potrebi.
Komentirane su mjere, analize i procjene na terenu vezane uz gospodarstvo. Poseban aspekt pomoći moraju imati ona poduzeća koja su zatvorena zbog donešenih mjera. Sve županije planiraju pomoć sukladno svojim mogućnostima, planiraju se ozbiljne preraspodjele u proračunima, koji će se zakonom regulirati.
Pomoć obrtima, poljoprivredi, gospodarstvu i ukupnom ekonomskom oporavku nižih razina vlasti prioritet je budućeg djelovanja, kao i preraspodjela pomoći sa viših razina za pomoć vitalnom gospodarskom sustavu, naznačeno je kao prioritet.
HDZ BiH