ODRŽANA 4.RADNA SJEDNICA PREDSJEDNIŠTVA STUDENTSKOG ZBORA SVEUČILIŠTA U MOSTARU

Mostar – U srijedu 9. ožujka u prostorijama Rektorata Sveučilišta u Mostaru održana je četvrta radna sjednica Predsjedništva Studentskog zbora.
• SVEUČILIŠNA MALONOGOMETNA LIGA ZAPOČINJE 30.OŽUJKA
U tijeku su intenzivne pripreme na osnivanju Sveučilišne malonogometne lige. Propozicije i pravila natjecanja danas su prihvaćene na sjednici. Prijave za sudjelovanje se otvaraju od 14.ožujka(ponedjeljak). Pravo sudjelovanja imat će svi studenti Sveučilišta koji će zastupati matične fakultete,a mala novost je da će pravo igranja imati i radna zajednica fakulteta. Nagrade u novčanom iznosu za prvo mjesto iznose 2000KM, drugo 1000KM a treće 500KM. Uz potporu sponzora i pokrovitelja lige Studentski zbor izražava veliko zadovoljstvo što će se upravo ove godine održati premijerna sezona ovakve Sveučilišne malonogometne lige. Sve utakmice odigravat će se na terenima Arena Sport Centra u Mostaru .Cilj pokretanja lige po uzoru na ostala Sveučilišta jest probuditi sportski duh studenata i održavati sportska natjecanja kontinuirano kroz cijelu akademsku godinu u ambijentu zajedništva.

• BESPLATNI STUDENTSKI TEČAJEVI IZNAD SVIH OČEKIVANJA
Od ovog tjedna započelo je i izvođenje besplatnih studentskih tečajeva.Na sveukupno 9 različitih kategorija tečajeva koje je Zbor ponudio studentima, prijavilo se rekordnih 3100 studenata čime je još jednom dokazana činjenica kako su besplatni studentski tečajevi definitivno najkvalitetniji projekt namijenjen studentima. Sve tečajeve u potpunosti izvode studenti i licencirani instruktori, a mjesto održavanja je na svim fakultetima Sveučilišta.
• PREDSTAVOM „UČITELJICE“ 18.OŽUJKA SVEČANO OTVARANJE MANIFESTACIJE „DANI STUDENTSKOG ZBORA“
Predsjedništvo Studentskog zbora usuglasilo je i datum otvaranja najveće manifestacije pod imenom „Dani Studentskog zbora“. 18. ožujka u Hrvatskom domu Herceg Stjepan Kosača s početkom u 20h bit će izvedena hit predstava „Učiteljice“ u izvedbi glumačke sekcije HKUD „Didak“. Ove godine program manifestacije trajat će kroz čitav mjesec ožujak,travanj i svibanj,a sadržavat će brojne sadržaje iz područja kulture, zabave, sporta i edukacije namijenjenih upravo za sve studente. Pozivamo sve studente da redovno prate naše web stranice www.studentskizbor.ba kako bi pravodobno bili obaviješteni o narednim aktivnostima koje je Studentski zbor pripremio za njih u razdoblju koje je pred nama.

Marko Krpan, glasnogovornik Studentskog zbora Sveučilišta u Mostaru