Petar Zadro i Amina Kajtaz najbolji sportaši Grada Mostara za 2017.

 

 

Na prigodnoj svečanosti u hotelu Mepas sinoć je organiziran izbor najboljih sportaša Grada Mostara. Član Judo kluba Borsa Petar Zadro i članica Plivačkog kluba Velež Amina Kajtaz proglašeni su najboljim sportašima Grada Mostara 2017. u izboru Sportskog saveza Grada Mostara.

Zadro je osvojio prvo mjesto na Europskom kupu u Sarajevu, prvo mjesto na državnom prvenstvu za seniore, prvo mjesto na državnom prvenstvu za mlađe seniore, sedmo mjesto na Svjetskom kupu za seniore u Maroku te sedmo mjesto na Europskom prvenstvu za ml. seniore u Crnoj Gori.

Plivačica Amina Kajtaz osvojila je tri zlatne, dvije srebrene i jednu brončanu medalju na Zimskom državnom prvenstvu, oborila je rekord BiH u disciplini 50 m delfin, na Ljetnom državnom prvenstvu osvojila je šest zlatnih i jednu brončanu medalju te isplivala dva državna rekorda, a nastupila je na Europskom prvenstvu u malim bazenima i ostvarila B normu za Svjetsko prvenstvo.

Nagradu u ime najbolje sportašice Mostara preuzela je njena sestra Delila, a Amina se zahvalila video porukom Mostarcima i Mostarkama na izboru. Podsjetimo, Amina Kajtaz svoj dosadašnji klub Velež krajem prošle godine zamijenila je zagrebačkom Mladošću.

Futsal klub Mostar SG Staklorad proglašen je za najbolju mušku seniorsku ekipu, dok je Sveučilišni karate klub Neretva najbolja ženska ekipa.

Najuspješniji sportski radnik u 2017. godini je Danko Šulenta iz nogometnog kluba Zrinjski, a najuspješniji trener je Željko Zadro iz Judo kluba Borsa. Priznanja za životno djelo dobili su Branko Barišić Jojić (rukomet i boćanje) i Ismet Kevelj (atletika).

  • Ostali dobitnici priznanja

Najuspješnija sportašica u konkurenciji mlađih kadetkinja u 2017. godini je Monika Zadro, članica Judo kluba Borsa.

Najuspješniji sportaš u konkurenciji mlađih kadeta u 2017. godini je Danis Alikalfić, član Plivačkog kluba Velež.

Najuspješnija sportašica u kadetskoj konkurenciji u 2017. godini  je Lana Pudar, članica Kluba vodenih sportova Orka.

Najuspješniji sportaš u kadetskoj konkurenciji u 2017. godini je Kerim Sadiković, član Kluba vodenih sportova Orka.

Najuspješnija ženska mlada ekipa u 2017. godini je Hrvatski ženski rukometni klub Zrinjski.

Najuspješnija muška mlada ekipa je Klub vodenih sportova Orka.

Najuspješnija sportašica u juniorskoj konkurenciji u 2017. godini je Danica Jurić, članica Judo kluba Hercegovac,

 

Najuspješniji sportaš u juniorskoj konkurenciji u 2017. godini je Andrej Grubišić, član Tenis kluba Mostar.

Posebna priznanja za ostvarene izuzetne sportske rezultate dobili su: Stolnoteniski klub Mostar, Judo klub Borsa, Bokserski klub Mostar, FK Bjelopoljac, Fondacija Mali most i Edin Šegetalo kao dugogodišnji maratonac.

Priznanja za natjecatelje koji postižu odlične rezultate u okviru Svjetske Fudokan federacije (World Fudokan Federation – WFF) na nedavno održanom SP u Rumunjskoj dobili su: Igor Grbić, zlato u konkurenciji seniora; Ena Dizdarević, zlato u konkurenciji seniorki; Nermin Jašarević, zlato u konkurenciji juniora; Rijalda Džiho, tri bronce u konkurenciji seniorki; Sanid Merzić, srebro u konkurenciji seniora i Salih Grbić, trener.

Također, ovom prilikom uručene su zahvalnice za sudjelovanje u aktivnostima koje su organizirane u suradnji s Japanskom agencijom za međunarodnu suradnju (JICA), a dobili su ih: Centar za djecu i omladinu s posebnim potrebama Los Rosales, Radionica za osobe s invaliditetom Emanuel, Centar za radno osposobljavanje osoba s razvojnim poteškoćama Nazaret, Osnovna škola za djecu s posebnim potrebama Mostar, Udruga roditelja i djece s posebnim potrebama Vedri osmijeh i Srednja turističko ugostiteljska škola Mostar.

Uz brojne goste i uzvanike svečanosti proglašenja bili su nazočni i gradonačelnik Grada Mostara Ljubo Bešlić, glavna savjetnica Grada Mostara Radmila Komadina, načelnici Božo Ćorić i Izet Šahović, savjetnik gradonačelnika Željko Karačić, predsjednik Vlade HNŽ-e Nevenko Herceg, predsjednik OO BiH Matun Kvesić, i brojni sportski predstavnici Grada Mostara.

PR GM

 

AUDIO: Ljubo Bešlić