Plan aktivnosti obilježavanja blagdana Svih svetih i Dušnog dana (26.10. – 01.11. 2017. godine)

 

Povodom blagdana Svih svetih i Dušnog dana izaslanstvo Hrvatskog narodnog sabora, izaslanstvo udruga proisteklih iz Domovinskog rata te izaslanstvo Ministarstva obrane BiH i Oružanih snaga BiH izvršit će polaganje vijenaca i paljenje svijeća za sve poginule, umrle i nestale branitelje Hrvatskog vijeća obrane i civilne žrtve Domovinskog rata, na sljedećim lokacijama:
– groblje sv. Josipa u Sarajevu,
– vojarna „Stanislav Baja Kraljević“ u Mostaru,
– vojarna „Božan Šimović“ u Čapljini,
– te spomen-obilježjima u Mostaru, Odžaku, Orašju, Ravne-Brčko, Domaljevcu, Tuzli (Husina), Kiseljaku, Travniku („Pravulje“), Busovači, Varešu, Kreševu, Fojnici, Novom Travniku, Vitezu (Križančevo-selo), Žepču, Zenici, Usori, Posušju, Livnu, Bihaću, Tomislavgradu, Jajcu, Uskoplju, Bugojnu i Kupresu.
Za duše pokojnih branitelja, vojni kapelani OS BiH će slaviti svete mise: u crkvi sv. Ćirila i Metoda u Sarajevu, vojarni Kozara u Banja Luci, kapelici sv. Ivana Krstitelja u vojarni Stanislava Baje Kraljevića u Mostaru, kapelici sv. Mihovila u vojarni Božana Šimovića u Čapljini, kapelici sv. Nikole Tavelića u vojarni A.B. Bušić u Livnu i katedrali Marije Majke Crkve u Mostaru.

Ured za informiranje HNS-a