Potpora njemačkoga gospodarskog saveza (AHK) Aluminijevoj viziji razvitka BiH

Mostar – Čelni ljudi Zastupništva njemačkoga gospodarstva u BiH (AHK BiH), koje je produljenom rukom njemačke vanjskotrgovinske komore, u pratnji vodstva Gospodarske komore Mostara boravili su u službenomu posjetu Aluminiju d.d. Mostar, koji je odnedavno i članicom Gospodarske udruge AHK, imena Wirtschaftsverein. Direktor Aluminija Mario Gadžić, izvršni direktor za tehničke poslove i razvitak Boris Vican, direktor Odjela korporativnih komunikacija i marketinga Darko Juka i stručni suradnik za marketing Miljenko Buhač bili su domaćinima izaslanstvu koje su predvodili zamjenik direktora AHK BiH Martin Gaber, predsjednik GK Mostara Vjenceslav Leko i njegovi kolege iz Upravnoga vijeća GKM-a Damir Vidačak, Anel Demić i Jakov Sopta, u pratnji više stručnih suradnika.

Riječ je o posjetu upoznavanja, tijekom kojega je direktor Gadžić goste upoznao s aktualnim trenutkom Aluminija, naglasivši kako je u posljednjih godinu dana došlo do promjene pokazatelja u poslovanju Društva, s intencijom nastavka stabiliziranja ukupnoga poslovanja i, što je prioritetno, povećanja opsega proizvodnje, uz tekuće opsežno restrukturiranje. Poseban naglasak jednosatnoga susreta bio je na Aluminijevu strateškom opredjeljenju pronalaska inozemnoga partnera za ulaganje u više stupnjeve obradbe mostarskoga metala, s ciljem trajne promjene trendova po pitanju izvoza proizvoda višega stupnja obrade, umjesto isključive prodaje sirovoga metala.

– Aluminij upravo na njemačkomu tržištu vidi izniman potencijal, napose u svjetlu posljednjih kontakata koje smo ostvarili s njemačkim aluminijskim divom Trimetom i s jednim od najvećih europskih proizvođača automobilskih felgi Borbetom – poručio je Gadžić, naišavši na puno odobravanje Martina Gabera, koji je ponudio pomoć AHK BiH u snaženju psotojećih i stvaranju novih sveza Hercegovačkoga diva s njemačkim gospodarstvenicima.

– Cjelokupno je bh. gospodarstvo pred ozbiljnim izazovima, napose zbog nezahvalnoga poslovnog okružja, unatoč kojemu ovdanji gospodarstvenici ipak uspijevaju ostvariti zapažene uspjehe. Okretanje zapadnoeuropskomu tržištu i povezivanje s ozbiljnim ulagačima s tih prostora držim ispravnim putom i pozdravljam Vašu poslovnu strategiju, odnosno viziju budućnosti ovoga podneblja koju ste predočili – kazao je Gaber, da bi se i Leko, u ime mostarske komore, nadovezao s riječima zahvale što Aluminij u GKM-u vidi partnera koji će, poručio je, nastaviti ulagati najveći mogući napor na zajedničkomu poboljšanju ukupnoga gospodarskog okružja na ovom prostorima.

Inače, AHK BiH najvećom je mrežom gospodarskih subjekata u Europi, ima izvrsne kontakte s gotovo svim svjetskim tvrtkama, financijskim, tehnološkim i znanstveno-istraživačkim institucijama, ali i s njemačkom vladom te, putom vladinih kanala, i sa svim drugim značajnim gospodarskim savezima u svijetu.

– AHK BiH sa zanimanjem prati rad i poslovne pothvate Aluminija, čiji su posljednji pokazatelji za svaku pohvalu. Vaš utjecaj na ukupan život BiH gotovo je nemoguće do kraja procijeniti i imate našu punu potporu u umrežavanju s njemačkim tržištem, kao i u svim drugim dostupnim oblicima suradnje – zaključio je Gaber.

Korporativne komunikacije