Predsjedništvo Hrvatskog narodnog sabora održalo 19. sjednicu

Mostar, 04. rujan 2017. godine:- Predsjedništvo Hrvatskog narodnog sabora (HNS-a) održalo je danas svoju 19. sjednicu u Mostaru.

Predsjedništvo je komentiralo aktualnu političku situaciju te analiziralo trenutno stanje na svim razinama vlasti, u raspravama Predsjedništvo se dotaklo i situacije u regiji.
Na sjednici je izraženo uvjerenje kako će do kraja godine biti aktiviran MAP, kako bi Bosna i Hercegovina postala dijelom NATO-a i europskih integracija.
Predsjedništvo Hrvatskog narodnog sabora u svojim raspravama osvrnulo se i na krizu funkcioniranja vlasti na svim razinama, koja je ocijenjena kao možda i jedna od najvećih do sada.
Također, pozdravljen je nastup i dolazak predsjednika Vlade Republike Hrvatske Andreja Plenkovića u Žepče, Tuzlu i Orašje, gdje je i na tim susretima potvrđeno kako je Republika Hrvatska prijateljski nastrojena prema Bosni i Hercegovini, gdje je i ovom prilkom poslana poruka ohrabrenja Bosni i Hercegovini da nastavi svoj euroatlantski put.
Na sjednici je također prezentirana i informacija o aktivnostima Glavnog vijeća HNSa.
Predsjedništvo je zaključilo da se u narednom razdoblju intezivira održavanje sjednica s unaprijed dogovorenim temama koji će donositi zajedničke stavove i zaključke o položaju Hrvata u BiH.
Ured za informiranje HNS