Predstavljanje romana “Pisma iz vječnosti” Željka Andrijanića na Mostarskom proljeću

Gost na radiju “Mostarska panorama” povodom predstavljanja svog književnog prvijenca bio je alumnist studija Novinarstva Sveučilišta u Mostaru, novinar Večernjeg lista i izvršni direktor Večernjakovog pečata, Željko Andrijanić. Svoj roman „Pisma iz vječnosti“ mostarskoj publici će predstaviti ovog utorka, 21. svibnja, u 19 sati u Galeriji kraljice Katarine u okviru programa Mostarskog proljeća.

Na promociji knjige sudjelovat će Valentina Rupčić, Ilija Musa i autor Željko Andrijanić, dok će moderatorica programa biti Misijana Brkić-Milinković.

U svojoj knjizi, Željko Andrijanić vješto isprepleće sadašnjost i prošlost, uvodeći čitatelja u tajnoviti svijet uspješnog novinara i urednika koji se vrlo mlad prometnuo u suvlasnika klasičnih i modernih medija. Cijenjen i poštovan, naizgled sretan i ispunjen životom, Andrijanićev protagonist iznenada odlučuje iz temelja promijeniti život i napustiti voljeni rodni kraj. Tada otkrivamo nesretnog mladog muškarca čije poetsko biće razdiru tuga i duboka čežnja za davno izgubljenom ljubavi.

Ovo je dirljiva priča o potrazi za uzvišenom ljubavi, za izgubljenim vremenom, ali i o toplini života u oazi malog grada satkanoj od neraskidivih prijateljstava i ljudske dobrote.

“Imao sam još snage za četiri riječi u kojima je sažet cijeli moj život: „Uvijek ću te voljeti.“ Popela se u autobus i mahnula mi s vrata. Posljednji put. Umjesto prema oltaru, gdje bismo zauvijek potvrdili svoju ljubav, otpratio sam je u nepovrat. U svršetak koji će našu ljubav uspavati za sva vremena. Počinjalo je novo poglavlje mog života.”

Poslušaj cijeli razgovor na službenom YouTube kanalu radija Mostarska panorama

Urednica programa: Ana-Marija Dedić
Urednik emisije i voditelj: Ana Barbarić
Tonska realizacija: Ivan Raguž
Produkcija: Radio Mostarska panorama, Mostar, 21. svibanj 2024. godine.
88, 1 FM-Radio koji Vas sluša!
STREAM : www.glasmostara.ba
https://www.facebook.com/mostarska.panorama/
https://www.instagram.com/mostarskapanorama_88.1_fm/