Prof.dr.sc. o svojoj drugoj knjizi Hrvatska politika u BiH 1878.- 1918.

U povodu mostarske promocije knjige Hrvatska politika u BiH 1878.- 1918. /državnopravne teme i pitanja,autorice Ivone Šego Marić najavljene za ponedjeljak, 1. srpnja 2024. u galeriji Kraljice Katarine danas je ova nositeljica kolegija na prediplomskom i diplomskom studiju:Nacionalna povijest prava i države, Politička povijest BiH i Hrvatske u XIX.st, Povijest pravnih sustava i kodifikacija novog vijeka te kolegija na poslijediplomskom/doktorskom studiju:Politička povijest BiH u XIX. i XX.st. i Politička povijest Hrvatske u XIX i XX.st. bila dragom gošćom u programu radija Mostarska panorama.
U ovoj knjizi, profesorica dr.sc. Ivona Šego Marić, kako ističe jedan od recezenata prof.dr.sc. Željko Bartulović s Pravnog fakulteta Sveučilišta u Rijeci, načinila je višeslojnu raščlambu države i politike(međunarodnog, ustavnoga izbornog prava,političkih programa, promemorija is l.), te na taj način dala novi značajan doprinos istraživanju problematike državne i političke povijesti BiH.
Podsjećamo u organizaciji Hrvatskoga doma hercega Stjepana i HKD Napredak-Glavna podružnica Mostar u ponedjeljak, 1. srpnja 2024. u 19.30 sati u galeriji Kraljice Katarine bit će upriličena promocija knjige Ivone Šego – Marić Hrvatska politika u Bosni i Hercegovini 1878.-1918. /državnopravne teme i pitanja.
Promotori su: prof.dr.sc. Snježana Pehar, prof.dr.sc. Željko Bartulović, i dipl. politolog Danijel Vidović.
Moderator je Miroslav Landeka, predsjednik HKD Napredak, Glavna podružnica Mostar.
Urednica programa: Ana-Marija Dedić
Urednik emisije i voditelj: Ana-Marija Dedić
Tonska realizacija: Ivan Raguž
Produkcija: Radio Mostarska panorama, Mostar, 26.6. 2024. godine.
88, 1 FM-Radio koji Vas sluša!
STREAM : www.glasmostara.ba
https://www.facebook.com/mostarska.panorama/
https://www.instagram.com/mostarskapanorama_88.1_fm/