Ribera: Hrvatska i Španjolska nisu špekulirale

MADRID, 22. siječnja 2020. (Hina) – Izbornik španjolske rukometne reprezentacije Jordi Ribera nije skrivao ljutnju što su njegovi igrači ispustili prednost od 6 pogodaka prednosti protiv Hrvatske pa odigrali 22-22, no izrazio je zadovoljstvo bodom koji je njegovu momčad odveo u polufinale Europskog prvenstva s prvog mjesta u skupini.

„U prvom poluvremenu je utakmica bila izjednačena a u drugom smo mi napravili dobar posao u obrani. Na samom kraju nas je možda koštala fizička iscrpljenost. Nju uzrokuje ovakva vrsta obrane. U zadnjih deset minuta nismo izdržali njihovih 6-0 , nedostajao nam je poneki pogodak za održavanje razlike, a oni su znali to iskoristiti brzim situacijama za gol“, rekao je Ribera za španjolsku novinski agenciju EFE.

„No najvažnije je da je momčad sačuvala taj bod te da smo prvi u skupini“, dodao je.

Španjolska će u polufinalu igrati protiv Slovenije, a Hrvatska protiv Norveške.

„I mi i Hrvatska izašli smo po pobjedu, to se vidjelo. Nije bilo špekulacija. Premda smo i jedini i drugi rotirali igrače, namjera je bila očita. Pobijediti. A to je najbitnije“, napomenuo je Ribera.

Španjolskog izbornika brine ozljeda Alexa Dušebajeva koji je nakon jednog duela s Igorom Karačićem, u posljednjim minutama, morao napustiti teren. „Vidjet ćemo o čemu je riječ. Dok je još vruć ne možemo ništa znati, no čim se ohladi vidjet ćemo kako će reagirati“, zaključio je Ribera.

Vratar Rodrigo Corrales napomenuo je kako je Španjolska pokazala karakter protiv Hrvatske.

“Pokazali smo karakter protiv njihove čvrste, izuzetno čvrste obrane, protiv protivnika koji je puno puta imao drugu priliku za udarac. Očito je da bi smo bili puno sretniji s pobjedom, jer smo imali prednost, no krivnja je na umoru.”, rekao je Corrales.

“No ja sam zadovoljan pristupom i bodom. On je vrijedan jer smo i dalje neporaženi a omogućuje nam da u polufinale uđemo s prvog mjesta u skupini. Istovremeno moramo čestitati Hrvatima jer su izašli na teren s jasnom namjerom da nas pobijede”, dodao je.

Corrales vjeruje da je izgledno finale Španjolska – Hrvatska.

“Da bar tako bude, to bi značilo da bi smo u tu zadnju utakmicu ušli sa šansom za pobijediti. No svjesni smo da sada počinje dio prvenstva kada se najviše osjeća umor. Ali mi smo spremni”, zaključio je.

(Hina)