Šerić: Zavadlav me nije shvatio

ZAGREB, 20. siječnja 2020. (Hina) –  Zagrebački odvjetnik Branko Šerić u ponedjeljak je obavio prvi razgovor sa svojim branjenikom osumnjičenim za trostruko ubojstvo Filipom Zavadlavom (25) koji se nalazi u zatvorskoj bolnici u Svetošimunskoj, no Zavadlav ga, kaže, nije shvatio.

Šerić je rekao za Hinu kako je svom branjeniku pokušao objasniti kvalifikaciju nedjela koja je najteža i za koju bi mogao ostati u istražnom zatvoru sve do presude, no Zavadlav ga nije shvatio.

Odvjetnik je dodao i da o sadržaju razgovora ne može govoriti jer to ne bi bilo etično, no razgovor je, tvrdi, bio štur i kratak.

Napominje i kako nije uspio ostvariti uobičajenu komunikaciju kao s drugim klijentima ali to nije ni očekivao.
Zavadlav, ističe Šerić, zna da je on njegov odvjetnik.

Za vještačenje kojim bi se trebalo utvrditi je li 25-godišnjak u vrijeme počinjenja nedjela bio neubrojiv, smanjeno ubrojiv ili neubrojiv Šerić kaže da ne bi bilo dobro da bude provedeno na brzinu kako se ne bi dogodili propusti.
Zagrebački odvjetnik splitskog porijekla Branko Šerić i službeno je u srijedu postao izabrani branitelj trostrukog ubojice Filipa Zavadlava (25) u čije ime mu je punomoć potpisao Filipov otac.

Zavadlav je nedavno u središtu Splita počinio trosturko ubojstvo. Kako zbog psihičkog stanja nije bio sposoban iznijeti obranu u tužiteljstvu proglašen je raspravno nesposobnim i poslan u zatvorsku bolnicu u Zagrebu.

(Hina) xmvra ykt