Sfera d.o.o. Mostar raspisuje konkurs za dizajnere i fotografe

Mostar: Kompanija Sfera d.o.o. Mostar raspisuje konkurs za mlade i buduće modne dizajnere, te fotografe s ciljem prezentiranja kreacija, radova i fotografija na modnoj reviji Festival vjenčanja ”Moj dan iz snova”, koja će se održati 11.4.2018. godine u kongresnoj dvorani Queen, hotela Mepas, u sklopu tržnog centra Mepas Mall. Svi zainteresirani modni dizajneri i fotografi mogu se od danas (14.2.2018.), a završno s 12.03.2018. godine, prijaviti za učestvovanje na modnoj reviji koja će se se održati u kongresnoj dvorani Queen, hotela Mepas, u sklopu tržnog centra Mepas Mall Mostar.

Svaki dizajner na modnoj se reviji predstavlja modelom o temi vjenčanja (vjenčanice, svečane haljine). Svaki fotograf na modnoj se reviji predstavlja sa izložbom fotografija vjenčanja koje je slikao tokom svog rada. Popis dizajnera i fotografa odabranih za učestvovanje na reviji bit će objavljen u medijima 15.03.2018 godine.
Organizatori su za posjetioce pripremili osebujan sadržaj, edukacije, popuste na određene proizvode, kazališne performanse, modnu reviju bosanskogercegovačkih dizajnera, te izložbu fotografija. U sklopu programa Modna revija vjenčanica i svečanih haljina, dizajneri će imati priliku da svoje kreacije i zamisli predstave ciljanoj publici. Fotografi će se predstavljati sa izložbom svojih fotografija koje su nastale u toku rada sa mladencima i kreiranjem njihovog dana iz snova. Stručni žiri će među prijavljenim radovima odabrati najbolje. Ovogodišnji Festival vjenčanja ”Moj dan iz snova” bit će mjesto susreta,druženja i edukacije za sve dame koje planiraju ili će uskoro krenuti s planiranjem dana iz snova.
Prijava za konkurs:
Na konkurs za dizajnera je potrebno poslati sljedeće:
• Ime i prezime, adresa, grad, država, mobitel, e-mail, datum i godina rođenja,
• Opis i koncept kolekcije (inspiracija),
• Skice 3 modela mini kolekcije za proljeće/ljeto 2018. godine ,
• Opis modela, te tkanine i materijali koje se namjeravaju upotrijebit u izradi kolekcije.

Na konkurs za fotografa je potrebno poslati sljedeće:
• Ime i prezime, adresa, grad, država, mobitel, e-mail, datum i godina rođenja,
•3 fotografije koje su rađene tokom vjenčanja.

Svi radovi šalju se šalju na e-mail: marketing@sfera.ba