Simfonijski orkestar Mostar najavljuje spektakularne koncerte u lipnju povodom 70. obljetnice

Ravnateljica Simfonijskog orkestra Mostar Snježana Zovko, najavila je dva iznimna koncerta koji će se održati u lipnju 2024. godine, ističući značaj ovih događaja za proslavu 70. obljetnice orkestra.

“Sa velikim zadovoljstvom najavljujem dva nadolazeća koncerta koja će, vjerujem, oduševiti našu publiku i upotpuniti proslavu našeg značajnog jubileja,” rekla je ravnateljica. “Prvi koncert, pod nazivom ‘Zemljo moja’, održat će se u četvrtak, 20. lipnja 2024. godine, u Parku Zrinjevac. Ovaj koncert, organiziran povodom Svjetskog dana glazbe, naš je tradicionalni šesti po redu. U suradnji s etno-skupinom ‘Čuvarice’ iz Rame, izvest ćemo 15 etno-skladbi aranžiranih s prizvukom rock-glazbe. Skladbe je napisala obitelj Glibo, dok je za aranžmane zaslužan Damir Bunoza, koji će i dirigirati koncertom. Koncert će, kroz glazbu i vizualne efekte, dočarati bogatu hrvatsku kulturnu baštinu ramskoga kraja.”

“Naš drugi koncert, ‘Tribute to Gipsy Kings’, održat će se u nedjelju, 30. lipnja 2024. godine, na stadionu Kantarevac,” nastavila je ravnateljica. “Ovaj koncert je dio našeg programa obilježavanja 70 godina postojanja i djelovanja Simfonijskog orkestra Mostar. Na pozornici će se okupiti oko 40 glazbenika iz Bosne i Hercegovine, Hrvatske i Srbije. Solisti će biti Antonija Batinić, Karla Jovanović, Nenad Tomičić, Oliver Bevanda i Ivica Zovko, a pridružit će im se flamenco gitaristi Cvijetin Cole Trifković i Dragan Nikolić iz Valjeva. Aranžmane je pripremio Toni Toplan iz Sarajeva, dok će dirigentsku palicu preuzeti maestro Ivan Hut iz Dubrovnika. Ovaj koncert predstavlja jedinstvenu svjetski poznatu priču ispjevanu u flamenco stilu, obogaćenu simfonijskim aranžmanima.”

“Koncert ‘Zemljo moja’ započinje u 21:00 sat i ulaz je besplatan, dok ulaznice za koncert ‘Tribute to Gipsy Kings’, koji također počinje u 21:00 sat, možete nabaviti po cijeni od 30 KM putem Entrio. Pozivam sve ljubitelje glazbe da nam se pridruže i uživaju u ovim posebnim glazbenim događajima,” zaključila je ravnateljica.

Ovim koncertima Simfonijski orkestar Mostar nastoji pružiti raznovrsne glazbene doživljaje, obuhvaćajući različite glazbene ukuse i generacije te dostojno obilježiti 70 godina svog postojanja.

AUDIO: Snježana Zovko