Street Arts Festival: Održan koncert benda Nipplepeople

MOSTAR, 10. rujna (FENA) – U okviru Street Arts Festivala u Mostaru sinoć je u OKC-u “Abrašević” održan koncert regionalnog electro-pop dvojca Nipplepeople pod nazivom “Release”.
Koncert su pod nazivom “Release” organizirali udruga Rezon i Fondacija Telemach. Nipplepeople su posjetitelje zabavili svojim jedinstvenim i energičnim nastupom uz najpoznatije hitove benda, kao što su “Frka”, “Sutra” i “Balkan ekspres”.
“Ovo nam je najbolji koncert ovog ljeta”, rekli su članovi benda koji inače nastupa pod maskama, njihovim zaštitnim znakom. Publika je bila oduševljena i silaskom članova benda s bine, gdje su se pridružili publici u plesu.
“Ovakvim događajima publici želimo pružiti jedinstveno iskustvo i doživljaj. Nipplepeople je kolektiv koji se savršeno uklapa u naš koncept i sretni smo što smo okupili veliki broj publike koja definitivno prati i podržava naše zalaganje za unapređenje urbane scene”, rekli su organizatori festivala. Inače organizatori koncerta su udruga “Rezon” i Fondaciji “Telemach”.
Lokalna DJ-ane Lubnya je bila zadužena za zagrijavanje pred vrhunac večeri.
Koncert je uvod u finale festivala ulične umjetnosti koje će uslijediti večeras. U OKC-u Abrašević nastupit će sarajevski kolektiv “Jah Forcefiled”, čime će službeno završiti 11. Street Arts Festivala u Mostaru.