Sveučilište u Mostaru potpisalo ugovor s IPA Adriatic programom prekogranične suradnje

Nakon što su prije nekoliko mjeseci protokoli o suradnji potpisani s gradom Mostarom  i Hercegovačko neretvanskom županijom, danas je direktorica Upravljačkog tijela IPA Adriatic programa prekogranične suradnje (CBC) Paola Di Salvatore potpisala i protokol sa Sveučilištem u Mostaru.

Na Fakultetu prirodoslovno-matematičkih i odgojnih znanosti Sveučilišta u Mostaru održana je i obuka o korištenju europskih fondova, financiranju i izradi projekata te uspostavi partnerstva.

Direktorica Upravljačkog tijela IPA Adriatic programa prekogranične suradnje (CBC) Paola Di Salvatore u svom obraćanju istaknula je kako je njezina želja bila da se od svih osam zemlja u kojima se provodi ovaj program, Mostar bude prvi centra iz kojeg će se širiti sva saznanja, obuke i radionice za sve one koji su zainteresirani za to, a sve kako bi se što više približili Europskoj uniji, kako bi smo našli zajednički kroz projekte, putem ulaganja i suradnje.

Prigodnim riječima obratio se i gradonačelnik Mostara Ljubo Bešlić koji je zahvalio na podršci koji ima Grad Mostar i HNŽ-e kada je u pitanju program prekogranične suradnje te naglasio činjenicu kako je upravo Mostar bio prvi grad koji je potpisao protokol o suradnji između Upravljačkog tijela IPA programa.

Gradonačelnik je rekao kako nam se kroz IPA fondove daju velike šanse da se svojim radom i projektima nametne Europskoj komisiji te da nam je cilj da, uz zemlje koje sudjeluju u projektu Jadranska euroregija BiH nađemo partnere i ostvarimo u konačnici rezultat, a ova obuka je svakako novi dobar korak na tom putu.

 

AUDIO: Ljerka Ostojić