Tradicionalna utrka pod nazivom “Duvanjski pingvin” :subota 6. siječnja s početkom u 11 sati

Mostar, 5. 1. 2024. godine

Gost radija Mostarska panorama ovoga jutra bio je profesor Krešimir Tabak, podpredsjednik Atletskog kluba Puls Tomislav grad koji je za naš radio najavio  humanitani trail utrku ” Duvanjski Pingvin”.

Tradicionalna utrka pod nazivom “Duvanjski pingvin” održat će se u subotu, 6. siječnja s početkom u 11 sati, u organizaciji Atletskog kluba Puls Tomislavgrad.

Na utrku se prijavilo 162 natjecatelja iz BiH, Hrvatske, Francuske i Austrije.

Start i cilj kružne utrke je kod hotela Tomislav u Tomislavgradu, dok će dionica za trkače biti po tomislavgradskim ulicama i šumskim dijelom Kologaja.

Organizator je i ove godine pripremio dvije dionice: “Carski pingvin” utrka duga 16 kilometara s 500 metara visinske razlike, te “Mali pingvin”, utrka duga osam kilometara s 250 metara visinske razlike.

Utrka je humanitarnog karaktera gdje će sav prilog biti namijenjen u humanitarne svrhe odnosno za Duhovno-humanitarnu udrugu ‘‘Kap ljubavi‘‘, koja se brine o 300 socijalno ugroženih obitelji.

Kako pjesnik reče: “Subota je dan kad se radi nešto drugo – tko može birati. Tko ne može, neka čeka ponedjeljak, kada se radi ono isto.”

AUDIO: profesor Krešimir Tabak