U 2024. godini Blidinje BIKE Festival ulazi i kalendar Međunarodne biciklističke Federacije i postaje UCI događaj visoke UCI Class 1 kategorije

Mostar, 18.1.2024. godine

Kolega Davor Babić razgovarao je s predsjednikom udruge Herzegovina Bike, gospodinom Tonijem Zorićem, o uzbudljivom nadolazećem događaju koji će zasigurno oduševiti ljubitelje biciklizma i avanture.

Tom prigodom najavljen je “Blidinje Bike Festival”, jedinstveno biciklističko iskustvo koje će se održati tijekom vikenda u mjesecu srpnju u predivnom okruženju Parka prirode Blidinje. Ove godine, festival će doživjeti svoje šesto izdanje, a organizatori su odlučili podići događaj na novu razinu, što je rezultiralo dosad neviđenim interesom za sudjelovanje.

Najuzbudljivija vijest je da će Blidinje Bike Festival u 2024. godini postati službeni UCI događaj visoke UCI Class 1 kategorije, ulazeći tako i u kalendar Međunarodne biciklističke federacije. Osim toga, u sklopu festivala očekuje nas Balkansko prvenstvo, na kojem će sportaši iz 12 zemalja Balkanske federacije biti u žestokoj borbi za prestižan naslov Balkanskog prvaka.

Ovo izdanje Blidinje Bike Festivala obećava vrhunsko biciklističko natjecanje i uzbudljive trenutke, okupljajući entuzijaste iz regije i šire. S ozbiljnim statusom UCI događaja i sudjelovanjem u Balkanskom prvenstvu, festival postaje nezaobilazan događaj za sve zaljubljenike u biciklizam.