Izložba bugarskih umjetnika otvorena 15 dana

Izložba slika 18 bugarskih umjetnika nastalih u sklopu likovne kolonije “Art simpozij Jahorina”, otvorena je u ponedjeljak u Mostaru u organizaciji Veleposlanstva Bugarske u BiH, Grada Mostara i Hrvatskog doma hercega Stjepana Kosače. 

Izložbu je proglasio otvorenom mostarski gradonačelnik Ljubo Bešlić koji je, istaknuvši jako dobru suradnju s bugarskim veleposlanstvom, kazao kako je kultura nešto što svaki narod ima kao svoje obilježje te kako je čast i zadovoljstvo poznavati druge i drugačije prijatelje.

Bugarska veleposlanica u BiH Avgustina Cvetkova-Karabaševa ocijenila je  izložbu jako važnim događajem, kazavši kako je to nastavak odlične suradnje bugarskog veleposlanstva i Grada Mostara i dokaz bliskih veza, ne samo među institucijama, nego i među umjetnicima. Prisutnima se obratio i osnivač kolonije Lazo Savić, istaknuvši kako izložba sadrži radove bugarskih autora koji su stvarali u proteklih 16 godina na Jahorini te kako je riječ o 36 slika, rađenih na platnu, tehnikama akrilik i ulje. Foto: Bljesak.info / Bugarski umjetnici predstavili svoje radove u Mostaru “Zahvaljujem bugarskom veleposlanstvu koje je omogućilo da ova djela predstavimo širom Bosne i Hercegovine pa tako i u Mostaru”, kazao je Savić. Prisutne je pozdravio i ravnatelj Kosače Danijel Vidović koji je izrazio čast i zadovoljstvo što može ugostiti ovu jaku zanimljivu izložbu bugarskih umjetnika.

Izložba će u Hrvatskom domu hercega Stjepana Kosače ostati otvorena sljedećih 15 dana.

AUDIO: Ljubo Bešlić