U Međugorju održana Poetsko – glazbeno – humanitarna večer Ogranka Kluba žena HNŽ-a Udruge Bosanskohercegovačkih Hrvata Prsten

Međugorje, 4. rujna 2020. : – U organizaciji Ogranka Kluba žena HNŽ-a Udruge Bosanskohercegovačkih Hrvata Prsten u iznimnom ambijentu FOREST- a, mirnog sela usred borove šume u Marijanskom svetištu u Međugorju održana je Poetsko – glazbeno – humanitarna večer.

Organizatorice su, uz poštivanje svih epidemioloških mjera, odabrale taj raj u šumi s ciljem da se Prstenovke u HNŽ- u bolje upoznaju, ostvare kontinuiranu komunikaciju, te nastave s humanitarnim djelovanjem i potporom svima onima koji se nalaze u stanju potrebe.

Tako je bilo i u petak. Milodari članica Prstena bili su namijenjeni udruzi Susret iz Čitluka, udruzi roditelja i prijatelja djece s posebnim potrebama.

Drage gošće na večeri bile su: doc.dr.sc. Vlatka Martinović, dr.med., ravnateljica Zavoda za zdravstveno osiguranje i reosiguranje Federacije BiH, Snjeržana Zovko, ravnateljica Simfonijskog orkestra Mostar i Valentina Bevanda, predsjednica OO Zajednice žena HDZ BiH Kraljica Katarina Kosača općine Čitluk, koje su i članice županijskoga ogranka Prstena u HNŽ – u.

U ime organizatora nazočne je pozdravila Ivanka Galić, predsjednica Ogranka Kluba žena HNHŽ-a Udruge BHH Prsten kazavši kako nas Prsten okuplja, povezuje i obvezuje, te kako se samo u zajedništvu i oslanjanjem na vlastite snage može djelovati za opće dobro.

Podsjetila je kako je u razdoblju korona krize uspješno organizirana Izborna skupštine ogranka, a u lipnju ove godine i humanitarna akcija pomoći mostarskom Caritasu.

Prigodnom porukom organizatorima i sudionicama večere u Međugorju obratio se i predsjednik udruge Prsten Marijan Klarić koji je uz čestitke na uspješnoj organizaciji naglasio kako je Prsten udruga koju resi zajedništvo i spremnost na pomoć drugima.

U ime načelnika općine Čitluk Marina Radišića nazočne na večeri pozdravila je Valentina Bevanda, koja je predsjednici Galić uručila i prigodan dar.

U glazbeno- poetskom dijelu programa sudjelovali su : Andreja Pehar, koja je uz gitarsku pratnju Ivanke Krstanović kazivala duhovne i ljubavne stihove priznate i poznate mostarske pjesnikinje prof.dr.sc. Marine Kljajo, te članovi dueta Prima Želja i Tiho.