U Mostaru ponovno atraktivna revija tradicijskog ruha “Od mora do Save”

U organizaciji Hrvatskog kulturno umjetničkog društva „Sv. Ante – Cim“ Mostar u subotu, 13. svibnja 2023. godine od 20 sati na platou Hrvatskog doma hercega Stjepana Kosače u Mostaru održat će se četvrta revija tradicijskog ruha, simboličnog naziva „Od mora do Save“.
Osim domaćina, HKUD –a „Sv. Ante – Cim“ Mostar na reviji će se predstaviti i njihovi prijatelji koji se bave očuvanjem kulturne baštine i tradicije svoga kraja, od mora pa sve do Save, kako i sama revija nosi ime.
Revija je prvi put organizirana 2019. godine i od tada je poveznica među brojnim kulturno umjetničkim društvima u Bosni i Hercegovini, a ove godine ističemo kako je Hrvatska matica iseljenika prijatelj manifestacije, a Grad Mostar pokrovitelj.
Tradicijsko ruho u današnje vrijeme žudi za promocijom, zapostavljeno je u okviru očuvanja kulturne baštine i tradicije na ovim prostorima te zbog toga, uz puno napora i rada kojeg ulažemo u promociju i očuvanje tradicije te njegovanje kulturne baštine, i organiziramo ovu reviju.
Radujemo se Vašem dolasku.