Udruga dijabetičara u HNŽ/K „INSULA“ u novom projektu Obilježavanje Svjetskog dana dijabetesa

 

U organizaciji Udruge dijabetičara u HNŽ/K Insula i u suradnji sa Udruženjem studenata medicine u BiH – BoHeMsa LC Mostar i ove godine bit će obilježen 14.11.-Svjetski dan dijabetesa.
Projekat obilježavanja ovog datuma uključuje besplatno javno mjerenje šećera iz krvi i krvnog tlaka na 3 lokacije u HNŽ:
• Mostar – Mepas Mall
• Tromeđa – Mališić centar
• Čapljina – Promex
Javno mjerenje na navedenim lokacijama održat će se u utorak, 14.11.2017.u terminu 17.00-19.00 sati.
Dijabetes je oboljenje modernog doba koje je u stalnom trendu porasta kako kod nas tako i u svijetu te da ga s pravom nazivaju bolešću modernog doba. Poražavajuća činjenica je da sve više djece i adolescenata oboljeva od dijabetesa, te da je među nama još mnogo neotkrivenih dijabetičara kod kojih postoji bojazan i mogućnost da će uslijed dužeg netretiranja dijabetesa doživjeti razvoj neke od težih komplikacija ove bolesti. Zato Udruga dijabetičara Insula poziva sve sugrađane da se odazovu ovoj akciji, te da besplatno, bezbolno i brzo provjere nivo šećera u krvi i krvnog tlaka i tako daju svoju podršku radu udruge na otkrivanju i prevenciji razvoja ovih kroničnih oboljenja.
Udruga Insula se zahvaljuje na podršci ZZO HNŽ, Općini Čapljina, firmama Accu-chek, Bosnalijek i Inel te prodajnim centrima Mepas Mall, Mališić i Promex gdje će mjerenja biti upriličena.