Udruga Minores skupila preko 50 tisuća KM na aukciji dresova

FENA Tomislav Glamuzina, Foto: Minores

MOSTAR, 2. siječnja (FENA) – Udruga Minores iz Mostara proteklih je 20 dana u humanitarnoj akciji ponudila 31 dres poznatih sportaša te je od njihove prodaje prikupljeno 54.800 KM, koje planira uložiti u radove na obnovi prostora te humanitarne organizacije.

Kao što je na početku već najavljeno, sav prikupljeni novac od ove humanitarne aukcije sportskih dresova bit će uložen u obnovu prvog kata Minoresova centra namijenjenog radu s djecom i mladima, ali i ostalim ugroženim skupinama naših društava, naveli su iz Minoresa.

Na aukciji su se našli dresovi mnogih velikih sportaša poput Luke Modrića, Zlatana Ibrahimovića, Ivana Balića, Ivana Perišića, Dominika Livakovića, Darija Srne, Joška Gvardiola, Eduarda da Silve, te domaćih nogometaša Nemanje Bilbije, Edina Džeke, Josipa Ćorluke, Matije Malekinušića i drugih.

“Dragi naši, sinoć smo službeno okončali našu aukciju sportskih dresova. U dvadeset dana koliko je trajala aukcija ponudili smo 31 haljinu i pritom kupili nevjerojatnih 54.800 KM! Nevjerojatnu zahvalnost dugujemo svima onima koji su velikodušno sudjelovali u ovoj akciji, kao i svima onima koji su nas pratili posljednjih dvadesetak dana is nama navijali”, priopćili su iz Minoresa na društvenim mrežama.

Za uređenje centra potrebno je između 135.000 i 140.000 KM, koliko je novcem prikupljeno na novogodišnjoj aukciji moći će se pokriti veći dio troškova za radove na prvom katu.

“U skladu s onom starom kineskom mudrosti koja kaže da je bolje čovjeka naučiti pečati ribu nego ga nahraniti, naš cilj je na nešto konkretniji način raditi sa svim onim mladim ljudima koji su prisiljeni odrastati bez uzora i perspektive. Ako mladim ljudima uspijemo pružiti nove perspektive i potaknemo ih da istraže šire horizonte, doprinijet ćemo stvaranju boljeg i ugodnijeg mjesta za život”, poručili su iz Minoresa.

(FENA)