Ukrajina pobjednica 61. Eurosonga!

15. svibnja, 2016. – U dramatičnoj završnici 61. Eurosonga večeras u Stockholmu, Ukrajina je osvojila prvo mjesto. Ukrajinska predstavnica Jamala, pomoću glasova publike, prestigla je Australiju i Dami Im koja je dobila najviše bodova stručnih žirija, te zasjala na prvome mjestu s 534 boda. Australija nije toliko impresionirala publiku, pa se našla na drugome mjestu s ukupno 511 bodova. Rusija, koju je žiri svrstao na 5. mjesto, velikim brojem bodova koje je Sergeyu Lazarevu dodijelila publika uspjela se na kraju popesti na 3. mjesto s 491 bodom.

Prema ocjenama stručnoga žirija, u top 5 svrstale su se redom: Australija, Ukrajina, Francuska, Malta i Rusija. Kod publike je situacija ipak bila drugačija. Najboljih 5 zemalja prema glasovima publike redom su: Rusija, Ukrajina, Poljska, Australija i Bugarska.

Hrvatska predstavnica Nina Kraljić i njezina pjesma „Lighthouse“ plasirale su se na 23. mjesto s ukupno 73 boda. Glasovi žirija donijeli su nam ukupno 40 bodova. Bodove od stručnih žirija dalo nam je 11 zemalja: Austrija (6), Island (7), Češka (8), Gruzija (2), Bosna i Hercegovina (4), Moldavija (1), Cipar (1), Izrael (3), Australija (1), Ujedinjeno Kraljevstvo (1) i Makedonija (6). Od publike smo dobili ukupno 33 boda.