Vujović: Nervozna utakmica, žao mi je Celja

PPD zagreb je pobjedom nad Celjem 24:23 osigurao osminu finala Lige prvaka. Celju je trebao bod, a imao ga je u rukama sa šutom Žviželja tri sekunde prije kraja, koji je obranio Ivan Stevanović.

Mogu pretpostavit kako se osjeća moj koelga Branko Tamšej, koji je imao željeni rezultat sa zadnjim šutem Žviželja s krila. Čudna utakmica, puno nervoze, jako važna utakmica za obje ekipe. Niti Celje niti zagreb nisu igrali na nivou kao u prethodnim utakmicama. Puno obrata, puno sudačkih pogrešaka… Imali smo nekoliko situacija za prelomiti utakmicu, ali što naše pogreške i loša koncentracija, što sjajne obrane golmana celja doveli su ih u mogućnost da u zadnjem napadu dođu do boda, što bi možda bilo najrealnije. No dogodilo se da Stevanović sjajno brani, bio je na razini kao na EP-u. Celje načinom igre zaslužuje bolji plasman, želim im puno sreće u zadnjem kolu i u domaćem prvenstvu i više sreće iduće godine, jer oni su ozbiljna, prava, europska ekipa. Danas nisu imali sreće, ali to je sport, rekao je trener PPD zagreba Veselin Vujović .

Čestitao bi Celju na jako dobroj utakmici. Mi smo se jako dobro pripremili, znali smo točno što rade, ali oni su jako dobro tehnički potkovani, jako brzi, mogla se očekivati jako teška utakmica. U prvom poluvremenu su igrali sporo za njih, s malo golova, mislim da smo mi dosta dobro stajali u obrani. Na momente smo griješili, ali to je normalno u ovakvoj utakmici. U drugom poluvremenu smo i mi i oni igrali brzo, na kraju je rezultat, mislim, realan. Mogli smo i mi u zadnjih nekoliko minuta bolje okončati tu utakmicu, Celja mi je žao, bliski su nam susjedi, i oni su sigurno zaslužili prolaz, kaže Stevanović.

vujovic_kralj